Türk Telekom'un Yüzde 55 Hissesi Levent Yapılandırma Yönetimi A.Ş.'ye Devredildi

Türk Telekom'un yüzde 55 hissesine sahip olan Ojer Telekomünikasyon A.Ş. bankalara olan borcunu ödeyememişti. Şirketten bugün yapılan açıklama göre hisseler Levent Yapılandırma Yönetimi A.Ş.'ye devredildi.

22.12.2018-11:06 - (Son Güncelleme: 18.01.2022-17:53) Türk Telekom'un Yüzde 55 Hissesi Levent Yapılandırma Yönetimi A.Ş.'ye Devredildi

Ojer Telekomünikasyon A.Ş.'nin Türk Telekom'da olan hisseleri Levent Yapılandırma Yönetimi A.Ş.'ye devredildi. Türk Telekom'dan yayınlanan açıklamada, Ojer Telekomünikasyon A.Ş.'nin Türkiye'deki bazı bankalara olan borcu sebebi ile yüzde 55 hissesinin devrinin gerçekleştirildiği açıklandı.

Türk Telekom'dan konu hakkında Kamuyu Aydınlatma Platformuna (KAP) verilen açıklamada şu sözler yer aldı:

"YÜZDE 55 HİSSE LEVENT YAPILANDIRMA YÖNETİMİ AŞ'YE DEVREDİLMİŞTİR"

"Firmamız hissedarlarından Ojer Telekomünikasyon A.Ş.'nin ("OTAŞ"), Firmamız Türk Telekomünikasyon A.Ş.'de (Türk Telekom) olan yüzde 55 oranındaki hissesinin, OTAŞ'a kredi veren bankaların ortak olacağı SPV (özel amaçlı şirket) aracılığıyla devralınması süreci ile alakalı firmamız tarafından kamuyu aydınlatma platformunda 15.08.2018, 17.08.2018 ve 29.08.2018 tarihlerinde açıklamalar yapılmıştı. Söz hususu açıklamalarda, bu konuda firmamıza herhangi bir bildirim olması halinde alakalı mevzuat çerçevesinde kamuoyunun bilgilendirileceği açıklanmıştı.

Bu çerçevede, OTAŞ'a ait Şirketimiz hisselerinin devri ile alakalı olarak, Firmamıza, Türk Ticaret Kanunu'nun 198. Maddesi gereğince gerçekleştirilen bildirime istinaden, Şirketimiz sermayesinin yüzde 55'ini meydana getiren A Grubu hisselerinin hepsini söz hususu açıklamalarda adı geçen özel amaçlı şirket, Levent Yapılandırma Yönetimi A.Ş.'ye (LYY) devredilmiştir. LYY, Türk Ticaret Kanunu'nun 499. maddesi gereğince Şirketimiz pay defterine yeni hissedar olarak yazılmıştır.

TÜRK TELEKOM'UN YENİ ORTAKLIK YAPISI

Tamamlanan hisse devri ardından firmamız ortaklık yapısı aşağıdaki gibi oluşmuştur.

Ayrıca OTAŞ'a kredi sağlayan bankaların 22.12.2018 tarihinde Kamuyu Aydınlatma Platformu üstünden yaptığı açıklamalara göre Türk Telekom hisselerinin LYY'ye devri ile alakalı olarak, SPK'nın ilgili hükümleri ve II-26.1 sayılı Pay Alım Teklifi Tebliği gereğince zorunlu pay alım teklifi yükümlülüğünden muaf tutulabilmesini teminen LYY tarafından Sermaye Piyasası Kurulu'na ilgili mevzuatta öngörülen süre içinde başvuru yapılacaktır."

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal