Türk Mühendislerden 7200 Avroluk Kazanç

Türk mühendisler, bir çok şehirde kullanılan Çin ve İtalyan yapımı tramvayların fiyatı 7200 avro olan pantograf parçasını yerli üretimle 6 bin liraya mal etti.

07.11.2018-12:05 - (Son Güncelleme: 07.11.2018-12:03) Türk Mühendislerden 7200 Avroluk Kazanç

Türk mühendisler, bir çok şehirde kullanılan Çin ve İtalyan yapımı tramvayların fiyatı 7200 avro olan pantograf parçasını yerli üretimle 6 bin liraya mal etti. Samsun Büyükşehir Belediyesi, şehir içi toplu taşımada kullandığı Çin ve İtalyan menşeili tramvayların yedek parçalarını millileştirerek, hem üretime hem de milli ekonomiye katkı sağlıyor.

Bugüne kadar Çin ve İtalyan yapımı tramvayların 21 parçasının yerli üretimini yapan Büyükşehir Belediyesine bağlı SAMULAŞ, son olarak tramvayların enerji nakil hattı olan katener teline temasını sağlayan pantograf parçasının yerli üretimini de Konya'daki bir firma ile yaptığı işbirliği sayesinde gerçekleştirmeyi başardı.

Elektrik hattı üzerinde olabilecek yabancı cisimlerden aldıkları darbeler nedeniyle kırılan ve tamiri yapılamayan pantograf parçasını yurt dışından 7200 avroya almak zorunda kalan SAMULAŞ, Konya'da otomotiv sektöründe faaliyet gösteren firma ile iletişim kurdu.
Firma, pantograf parçasının üretimini 6 bin lira maliyetle gerçekleştirebildi.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal