Türk Akımı İçin Tehlike Çanları mı Çalıyor?

Başkan Donald Trump imzasına gönderilen yasa ile, inşaatına yeni başlanan Karadeniz geçişli “Türk Akımı” projesinin de tehlikeye girdiği Moskova’da gündeme geldi.

29.07.2017-11:03 - (Son Güncelleme: 29.07.2017-12:41) Türk Akımı İçin Tehlike Çanları mı Çalıyor?

Amerikan Senatosu’nda 100 üzerinden 98 oyla kabul edilen Rusya, İran, K.Kore ekonomik yaptırım yasası Trump’ın veto etmesine rağmen bir ay sonra veto aşılarak tekrar önüne gelecek. Öncelikli hedef olarak Moskova’yı alan yaptırımlar Rusya’daki enerji sektörüyle bankaları içine alıyor. Yasanın yürürlüğe girmesinden sonra yaptırım listesine giren Rus bankalarına açılan kredi süresi şimdiki 30-90 gün yerine 14 güne kadar azaltılıyor. Bu nedenle Rusya uluslararası para piyasası oyuncusu olmaktan tamamen çıkartılıyor.

TEHLİKE ÇANLARI ÇALIYOR

Yeni yaptırımlar Rusya enerji sektörünü de derinden etkileyecek maddeler bulunduruyor. Rusya’nın yüzde 33 katılım payı bulunan tüm petrol ve doğalgaz projeleri yaptırım kapsamına alınıyor. Bu projelere batıdan finansman ve teknik destek verilmiyor. Bunun yanında Rusya’dan dünyaya açılan enerji boru hattı projelerine senede 5 milyon dolar veya tek seferde 1 milyon dolardan fazla yatırım yapan özel ve tüzel kişilerin batıda kara listeye girmesi için yeterli şart sayılacak.

RusEnergy yöneticilerinden Mihail Krutihin proje için tehlike çanları çalmaya başladığını yağtığı açıklamalarda belirterek, “Bilindiği üzere Rusya’dan Türkiye kıyılarına doğalgaz boru hattı bu işi yapabilen taşeron firma tarafından gerçekleştiriliyor. BD’nin benimsediği ve yakında Trump’ın imzalamasıyla yürürlüğe girecek yasa Rusya’nın Batı Avrupa istikametinde ‘Kuzey Akım-2’ projesiyle, güney Avrupa istikametinde ‘Türk Akımı’ inşaatını durdurabilecek maddeler içeriyor” şeklinde konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal