Turist Sayısı 10 Milyonu Aştı, Yaz Sezonu Uzayacak!

Pandemi ile kısıtlanan uçuşlar ve ilk etapta iptal edilen rezervasyonlara karşın, Türkiye’ye 10 milyon turist geldi. Sezonun, kasım, hatta aralık ayına dek sürmesi bekleniyor. Haber365 Ekonomi Servisi

14.09.2020-15:50 - (Son Güncelleme: 14.09.2020-15:59) Turist Sayısı 10 Milyonu Aştı, Yaz Sezonu Uzayacak!

Haber365 Ekonomi Servisi

Mart ayında pandemiye dönüşen virüsün, Türkiye’de en çok turizm sektörünü vurması bekleniyordu. Uçuşlar iptal ediliyor, az sayıda uçuş için ise ciddi hijyen şartları aranıyordu. Öte yandan turizmin hijyen şartlarının ne denli güvenli olduğu da bir soru işaretiydi.

İşte bu tablo içerisinde, Türkiye ev ödevlerini son derece başaralı çalıştı. Önce turizm sektöründe, dünyanın ilk 11’ine giren Antalya gibi destinasyonlar, tesislerinin pandemi şartlarına ne denli ciddi hazırlandığını ortaya koydu. Sonra, İstanbul Hava Limanı, dünyanın ilk ve tek hijyen akreditasyon belgesini aldı.

Gelişmeler ışığında, Türk turizmi, tüm dünyadaki prestijini daha da perçinledi.

Kısıtlamaların kalkması ile Türkiye’ye gelen turist sayısı 10 milyon, Antalya’ya gelen turist sayısı ise 2 milyonun biraz altında gerçekleşti.

 

Turizm ve Geliştirme Ajansı, karantinalardan bunalan insanların, Türkiye turizmini ne kadar özlediğine tanıklık ettiklerini belirterek, turizm hareketliliğinin kasım ayına, hatta aralık ayına dek sürmesini beklediklerini kaydetti.

 

Dünyanın önemli turizm destinasyonları arasında yer alan kentte, temmuzdan itibaren turizm hareketliliği başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığının koordinasyonunda salgın sürecinde başlatılan

 

Uzmanlar, "Güvenli Turizm Sertifikasyon Programı" dahilinde, hijyenik ve güvenli turizm hizmetinin verildiği Antalya'da, turizm sektörünün, ağustos ve eylülde artmasına işaret ediyorlar.

Antalya gelen turistlerin dağılımı ise şöyleydi: Ana Pazar Rusya, bir numara, Ukrayna ikinci sırada ve Türkiye’nin geleneksel turisti Almanya üçüncü sırada.

ANTALYA KIŞA GOLF VE FUTBOLLA HAZIRLANIYOR

Türkiye’de turizmin 12 ay yapılabileceğini ortaya koymak adına, dünyanın en önemli turizm destinasyonlarından Antalya, kışa golf ve futbol takımlarıyla yaptığı organizasyonlarla damga vurmaya hazırlanıyor.

TÜRK TURİZMİ 2020’Yİ 15 MİLYON TURİSTLE KAPATIR

Türk trurizminin, 2020 yılını 15 milyon turist sayısıyla kapatması bekleniyor.

HER ŞEY DAHİL SİSTEMDEN ÇIKMALIYIZ!

Turizmciler, daha nitelikli ve kalıcı turizm için, güneş, kum, deniz turizmi ve her şey dahil sisteminden çıkarak, 12 aya yayılmış, kültür, sağlık, spor ve gurme turizmine odaklanmaya ihtiyaç olduğunu kaydediyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal