Turcoin Mağdurlarına Sevindirici Haber Geldi

Turcoin mağdurlarına iyi haber geldi. Şirketin ortaklarından olan Sadun Kaya, mağdurlara verdikleri paraları geri ödeyeceğini ilan etti. İlk aşamada toplamda 2 milyon lira para dağıtılacak.

20.07.2018-10:18 - (Son Güncelleme: 20.07.2018-10:12) Turcoin Mağdurlarına Sevindirici Haber Geldi

Binlerce insanın milyonlarca lira mağdur edildiği Turcoin-Hippara olayında mağdurlara iyi haber geldi. Tutuklu iki firma ortağından Sadun Kaya, kendi firması üstünden Hippara için verilen tüm paraları geri ödemek için Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığına başvurdu. Etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak isteyen Kaya ilk aşamada mağdurlara 2 milyonluk bir ödeme gerçekleştirecek.

35 MİLYON LİRAYA YAKIN PARA TOPLANDI

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı, 'Yerli Bitcoin' girişimi olarak kamuoyuna ilan edilen 'Turcoin' sisteminin kurucusu Sadun Kaya'nın Hippara sistemi ile alakalı soruşturma açmış ve soruşturma çerçevesinde sistemi işleten firmanın iki ortağı Sadun Kaya ve Muhammed Satıroğlu tutuklanmıştı. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın bu sistemin suç teşkil eden 'Piramit yapı' çerçevesinde olduğuna yönelik rapor verdiği sistem çerçevesinde yaklaşık 11 bin kişiden 35 milyon lira civarı para toplandığı meydana çıkmıştı. Tutuklanan iki ortak ise birbirini suçlamıştı.

İLK ÖDEME 2 MİLYON LİRA

Ortaklardan Sadun Kaya dün soruşturma savcısına giderek kendi firması üstünden gerçekleştirilen ödemeler için mağdurlara geri ödeme yapacağını ilan etti. Etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak isteyen Kaya, para yatırdığını kanıtlayan herkese parasını geri vereceğini taahhüt etti. Kaya'nın bu girişimi ardından savcılık Kaya'nın ilk kısımda mağdurlara ödeyeceğini söylediği 2 milyon lira için (mağdurlara ödenmek üzere) hesabındaki blokajı kaldırdı. Kaya ödemeleri yapmayı sürdürecek. Kaya savcılık ifadesinde suçlamaları kabul etmemişti.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal