Tüpraş'tan Genç Yeteneklere Online Çalışma Tecrübesi ve Yaz Stajı Olanağı

Tüpraş'ın, üniversite öğrencilerine yönelik 'Nextremers' programında gençler, online bir şekilde eğitim ve projelere katılarak uzaktan çalışma tecrübesi yaşıyor.

13.07.2020-16:57 - (Son Güncelleme: 13.07.2020-16:33) Tüpraş'tan Genç Yeteneklere Online Çalışma Tecrübesi ve Yaz Stajı Olanağı

Tüpraş Kurumsal İletişim Müdürlüğünden gelen açıklamaya göre, ağustosta uygulamaya konulacak staj programıyla üniversite öğrencileri yaz stajlarını online bir şekilde uzaktan alabilecek.

Dijital teknolojileri iş akışlarına entegre eden Tüpraş, yetenek idaresi çerçevesinde koronavirüs salgını sürecine üniversite öğrencilerinin olduğu projelerine de online devam ediyor.

Tüpraş'ın, üniversite öğrencilerine hakiki bir çalışma alanı tecrübesi sağlayan genç yetenek programı 'Nextremers Proje Öğrencisi Programı', salgın sürecinde de online eğitim ve içerikleriyle öğrencilerin gelişimlerine destek vermeyi sürdürüyor.

Tüpraş Genel Müdürlüğü ve İzmit, İzmir ile Kırıkkale rafinerilerinde yürütülen program çerçevesinde öğrenciler, uzaktan çalışma tecrübesi edinirken, online eğitimler almaya ve çalıştıkları departmanlarına destek olmayı sürdürdü. Öğrenciler aynı zamanda, salgın sürecinde aldıkları inovatif düşünce üretme eğitimlerini de bitirdi.

'Nextremers' proje öğrencileri gelişimlerini, tasarım merkezli düşünme eğitimleriyle sürdürecek. Böylelikle geliştirecekleri projelerle yeni dönemde programa katılacak Nextremers'ların edineceği tecrübenin tasarlanmasına da destek sağlayacaklar.

Yeni dönemde kariyerlerine başlangıcı Tüpraş'ın çatısı altında atmak ve programa dahil olmak isteyen 4 bin 500'ün üzerinde üniversite 3. ile 4. sınıf öğrencisi, 23 Şubat-15 Mart'ta projeye müracaat etti.

Salgın boyunca da dijital araçlarla yetenekleri ve yetkinlikleri dikkate alınarak değerlendirilen öğrencilerden son etaba geçenler, dijital alanda yapılan birebir mülakatlara katılmayı sürdürüyor. Değerlendirme süreci sonlanarak yeni dönem Nextremers'ları temmuz ayının sonunda belirlenmiş olacak.

ONLİNE YAZ STAJI PROGRAMI AĞUSTOSTA BAŞLIYOR

Nextremers programının beraberinde ağustos ile eylül aylarında Tüpraş'ta yaz stajına başlayacak öğrenciler, bu süreci online bir şekilde uzaktan bitirme imkanı olacak.

Hemen hemen  5 bin 600 başvurudan yapılan değerlendirmeler neticesinde, 300 üniversite öğrencisi Tüpraş'ta online yaz stajı tecrübesi yaşayacak. Stajlarına oryantasyon eğitimi olarak başlayacak öğrenciler, grup mentorluk deste alarak Tüpraş'ı oldukça yakından tanıma imkanı elde edecek.

Stajyerler öğrenim döneminde 'Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri'ne yönelik Tüpraş özelinde proje düşünceleri geliştirecek. Projelerini iyileştirirken destek veren eğitimler de alacak olan gençler, düşüncelerini Tüpraş mentorlarından ve idarecilerden oluşan komitelere çıkaracak. Öğrenciler bu faaliyetlerden sonra gelecek yıl açılacak Nextremers Genç Yetenek Programı'na direkt aday olma fırsatı bulacak.

Açıklamada fikirlerine yer verilen Tüpraş İnsan Kaynakları Direktörü Ahmet Aksoy, öğrencilerle görüşmeyi, onları kuruma dahil etmeyi, onlardan öğrenmeyi ve beraber gelişmeyi daima önemsediklerini ifade etti.

Aksoy, '2019 yılında hayata geçirdiğimiz Nextremers Proje Öğrencisi Programı ile aramıza katılan öğrencilerimiz mezuniyetleri öncesinde Tüpraş'ta iş hayatını yakından tanımaya devam ediyor. Gençlerle birlikte olduğumuz bir diğer uygulamamız da staj programları. Yeni Normal ile birlikte ağustos ayında aramıza katılması planlanan üniversite öğrencileri yaz stajlarını online olarak uzaktan tamamlayacak. Öğrencilerle buluşmayı ve fikirlerinden öğrenmeyi büyük bir heyecanla bekliyoruz.' diye konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal