Tüm Emekliler Temmuz Ayında Yüzde 5 Zam Alacak

Temmuz'da memur emeklilerine en az yüzde 5 zam geliyor. 6 aylık enflasyon yüzde 4'ü geçerse fark da yansıtılacak. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin Temmuz zammı da yüzde 5'i görecek.

20.03.2019-12:22 - (Son Güncelleme: 20.03.2019-12:16) Tüm Emekliler Temmuz Ayında Yüzde 5 Zam Alacak

Ocak'ta bütün emeklilere, Şubat'ta da ilave ödeme dahil aylığı bin liranın altında olanlara zam yapılırken, gelirler Temmuz'da da artacak. Bütün emekliler Temmuz'da zam alacak.

SSK ve Bağ-Kur emeklileri zam oranını, memur emeklileri de fark alıp almayacağını öğrenmek için bu senenin ilk 6 aylık döneminde gerçekleşecek enflasyonu merakla bekliyor. Fakat enflasyon ne kadar çıkarsa çıksın, memur emeklilerinin en az yüzde 5 zam alacağı net.

ENFLASYON FARKI OLUŞURSA ZAMMA YANSITILACAK

Memurlar için gerçekleştirilen toplu sözleşmede Temmuz ayı zam oranı yüzde 5 olarak tespit edilmiş, 2019'un ilk 6 aylık döneminde gerçekleşen enflasyon yüzde 4'ü geçerse ayrıca fark verileceği karara bağlanmıştı. Buna göre; memur emeklilerinin maaşına Temmuz'da yüzde 5 zam yapılacak, ayrıca enflasyon farkı da oluşursa bu da maaşlara ilave edilecek.

GÖZLER 3 TEMMUZ'DAKİ ENFLASYON VERİSİNDE

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranını ise 2019'un ilk yarısında gerçekleşecek enflasyon gösterecek. Bunun şu ana dek ilk 2 aylık döneminin verisi netleşti. Ocak-Şubat enflasyonu yüzde 1,23 olarak kaydedildi. Ekonomistlerin tahmini Ocak- Haziran enflasyonunun yüzde 5 düzeyinde olacağı doğrultusunda. Buna göre SSK ve Bağ- Kur emeklilerinin maaşına yüzde 5 zam yansıtılacak. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranı, memur emeklilerinin enflasyon farkı alıp alamayacağı, 3 Temmuz'da açıklanacak enflasyon verileriyle meydana çıkacak.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal