Tüm Çalışanları İlgilendiren Karar! Gün Sayısı Kaldırılıyor

İşsiz kalan çalışanın işsizlik maaşı alabilmesi için şart olan 120 günlük 'prim ödeyerek sürekli çalışma' maddesi 'hizmet akdine tabi' şeklinde değiştiriliyor.

30.11.2018-17:48 - (Son Güncelleme: 30.11.2018-17:37) Tüm Çalışanları İlgilendiren Karar! Gün Sayısı Kaldırılıyor

Düzenlemenin Meclis'ten geçmesi durumunda devamlı çalışma kriteri yerine iş sözleşmesinin devam edip edilmediğine bakılacak ve SGK'ya eksik gün bildirilenler de işsizlik ödeneğine sahip olabilecek. Söz konusu şarttan ötürü maaş alamayanların sayısının 12 bin 500 olduğu belirtilmişti.

Meclis’e bugün sunulan torba yasada işsizlik maaşına yönelik çok önemli bir düzenleme bulunuyor.

Düzenlemenin Meclis’ten durumunda işsizlik ödeneğinden faydalanma koşullarında kolaylık yapılarak devamsızlık hallerinden kaynaklı ödememe durumu tamamen ortadan kalkacak.

120 GÜN ŞARTI ESNETİLİYOR 

Bu bünyede işsizlik ödeneğinden faydalanmak için son 120 günlük 'prim ödeyerek sürekli çalışma' şartı 'hizmet akdine tabi' olma şeklinde değiştirildi.

120 gün boyunca hizmet akdine tabi olmasına karşın devamsızlık durumlarından kaynaklı işsizlik maaşı ödememe durumu böylelikle ortadan kalkıyor.

12 BİN 500 KİŞİ DAHA MAAŞ ALABİLECEK

İşsizlik maaşı alabilmek için sigorta priminin 120 gün boyunca aralıksız ödenmiş olması lazımdı. Bu şartın kalkması durumunda 12 bin 500 kişinin daha işsizlik maaşından faydalanması tahmin ediliyor.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal