Tüketicinin Patates Püresine İlgisi Arttı

Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde devlet desteğiyle kurulan fabrikada üretilen patates püresi ile küp patatese her geçen gün daha fazla talep oluyor.

25.04.2020-17:13 - (Son Güncelleme: 25.04.2020-16:59) Tüketicinin Patates Püresine İlgisi Arttı

Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde devlet desteğiyle kurulan fabrikada üretilen patates püresi ile küp patatese her geçen gün daha fazla talep oluyor.

Firma sahibi Osman Gürdağ, açıklamasında, fabrikayı, 6 sene önce Tarım ve Orman Bakanlığının Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında temin edilen % 50 hibe desteğiyle kurduklarını belirtti.

Patentli olarak patates püresi il küp patates ürettiklerini ifade eden Gürdağ, her sene neredeyse 10 bin ton yerli patates işlediklerini aktardı.

Püre ile küp patatesin lokomotif ürünleri olduğunu belirten Gürdağ, şu ifadeleri kullandı:

"Bu işi Türkiye'de bir tek biz yapıyoruz. İstanbul, Ankara, İzmir başta olmak üzere çok sayıdaki ekmek fabrikası ve börek firmaları bizim ürünlerimizi kullanıyor. Küp patateslerimizi de konserve fabrikalarına gönderiyoruz."

Gürdağ, susuz konserve teknolojisiyle ürettikleri patates püresinin ömrünün 5 sene olduğuna işaret ederek şu açıklamada bulundu:

"Yeni tip coronavirüs (Covid-19) salgınına karşı aldığımız önlemlerle üretime devam ediyoruz. Gıda üretimi yaptığımız için salgın bizi etkilemedi. Hatta zincir marketlere hem püre hem de küp patates satışlarımız yüzde 20-30 oranında arttı. Türkiye'deki bütün garnitür firmaları, yemek fabrikaları, börek firmalarının büyük çoğunluğu bizim püremizi ve küp patateslerimizi tercih ediyor."

Hedeflerinin dış satış olduğunu dile getiren Gürdağ, İngiltere ve Yunanistan'a numune yolladıklarını ve oralardan yanıt beklediklerini belirtti.

Tarım ve Orman İl Müdürü İbrahim Acar da patates üretiminde Afyonkarahisar'ın ilk 3 il arasında olduğunu ve Sandıklı ilçesinde de senede 180 bin ton rekolte sağlandığını belirtti.

İlçedeki fabrikanın bakanlığın temin ettiği hibe sayesinde kurulduğuna dikkat çeken Acar, "Şu anda Türkiye'de patates püresi üretimi yapan tek işletme burası. Ülkemizin hemen hemen her noktasına patates püresi buradan gönderiliyor. İlerleyen dönemde ihracata da başlayacaklarını düşünüyoruz." şeklinde konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal