TÜİK'te Yeni Dönem

Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı (TÜİK), 19 daire başkanlığıyla çalışmalarına devam edecek.

07.05.2020-12:33 - (Son Güncelleme: 07.05.2020-12:21) TÜİK'te Yeni Dönem
Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı (TÜİK), 19 daire başkanlığıyla çalışmalarına devam edecek.

TÜİK Başkanlığı Hizmet Birimlerinin Kuruluş, Görev ve Yetkilerine Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlanarak uygulamaya alındı.

Yönetmelik, TÜİK'in görev alanıyla alakalı hizmetlerinden sorumlu daire başkanlıklarının kurum, görev ile yetkilerini düzenliyor.

Buna bakıldığında, Türkiye İstatistik Kurumu'nda Bilişim Teknolojileri, Çevre ve Sürdürülebilir Kalkınma İstatistikleri, Dijital Dönüşüm ve Projeler, Demografi İstatistikleri, Eğitim, İşgücü ve Yaşam Koşulları, Fiyat İstatistikleri, Kısa Dönemli İş İstatistikleri, Sektörel İstatistikler, Metaveri ve Kayıt Sistemleri, Sosyal İstatistikler, Ulusal Hesaplar, Tarım İstatistikleri, Uluslararası İlişkiler, Veri Toplama Daire Başkanlığı, Uluslararası Ticaret İstatistikleri, Yıllık İş İstatistikleri, Yazılım, Yöntem Araştırmaları olmak üzere 19 daire başkanlığı çalışma yapacak.

Fiyat İstatistikleri Daire Başkanlığı, fiyat hareketlerini takip etmek için istatistik, gösterge üretmek, endeks ve satın alma gücü paritesi göstergelerini hesaplamak benzeri sorumluluklar alacak.

İşgücü ve Yaşam Koşulları Daire Başkanlığı, hane halkı tüketim harcamaları, hane halkı iş gücü, gelir dağılımı, yoksulluk ile yaşam şartları istatistikleri üretecek.

Sosyal İstatistikler Daire Başkanlığı, eğitim, kültür, sosyal koruma, spor, ölüm sebebi, sağlık, adalet, suç ve seçim istatistikleri oluşturacak. Tarım İstatistikleri Daire Başkanlığı, tarımsal üretim, arazi kullanımı, tarımsal yapı gibi konularda tarım sektörüyle ilgili istatistikleri üretecek, tarımsal denge ile tarım sektörü ekonomik hesapları yapacak.

Ulusal Hesaplar Daire Başkanlığı, kurumsal sektör hesapları yapacak, gayrisafi yurt içi hasıla, arz ve kullanım tabloları ile girdi-çıktı tablolarını düzenleyecek. Uluslararası Ticaret İstatistikleri Daire Başkanlığı, uluslararası mal ticareti, hizmet ticareti istatistiklerini ve endekslerini, turizm istatistiklerini yapacak.

Veri Toplama Daire Başkanlığı, veri toplama yöntemleriyle ilgili araştırmaları yapacak ve uygulayacak. Yazılım Daire Başkanlığı, istatistik üretimi kapsamında veri toplanması, işlenmesi, analizi ile dağıtımıyla ilgili yazılım uygulamalarını geliştirmek, yenilemek, işletmek, ve devamlılığını temin etmekle görevli olacak.

Yıllık İş İstatistikleri Daire Başkanlığı, sanayi, ticaret, inşaat ve hizmet sektörlerinin ekonomik yapısıyla ilgili senelik istatistikler yapacak. Kurumda işlerin niteliğine bakılarak merkezde grup başkanlıkları, bölge müdürlüklerinde de grup müdürlükleri başkan onayı alarak kurulup kaldırılabilecek.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal