TÜİK'in Belirlediği Asgari Ücret Belli Oldu

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2019 yılında geçerli olacak asgari ücreti belirleme çalışmaları bünyesinde üçüncü toplantısını yaptı.

20.12.2018-17:19 - (Son Güncelleme: 20.12.2018-16:52)

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, asgari ücreti belirlemek için üçüncü toplantısını gerçekleştirdi. Görüşmelerde, TÜİK bir işçinin asgari geçim tutarını komisyonla paylaştı. TÜİK, asgari ücreti 'ağır' statüdeki işlerde 2 bin 213 lira 40 kuruş, 'orta' statüdeki işlerde bin 978 lira 80 kuruş, 'hafif' statüdeki işlerde bin 841 lira 40 kuruş olarak önerdi.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2019 yılında geçerli olacak asgari ücreti belirleme çalışmaları bünyesinde üçüncü toplantısını yaptı.

Doğrudan 7 milyona yakın çalışanı ilgilendiren asgari ücret toplantılarının bu seneki üçüncü görüşmesi Türk-İş'in ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

TÜİK, asgari ücrette pazarlıklara başlanması bakımından belirleyici olan bir işçinin asgari geçim tutarını 'ağır' statüdeki işlerde 2 bin 213 lira 40 kuruş, 'orta' statüdeki işlerde bin 978 lira 80 kuruş, 'hafif' statüdeki işlerde bin 841 lira 40 kuruş olarak Asgari Ücret Tespit Komisyonu ile paylaştı.

Çalışma Genel Müdürü Nurcan Önder önderliğinde bir araya gelecek komisyonda, işçi tarafını Türk-İş, işveren tarafını ise Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) temsil ediyor.

Bu toplantıda, Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından verilen görev doğrultusunda TÜİK'in hesapladığı bir işçinin asgari geçim tutarının da paylaşılması bekleniyor. Bu rakamın, gerek işçi gerekse de işveren tarafının tekliflerinin somutlaşması ve pazarlıklara başlanması bakımından belirleyici niteliği mevcut.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın..

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal