TÜBİTAK'tan Teknoloji ve Yenilik Programları İçin Destek

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Yönetim Kurulu aracılığıyla gerçek ve tüzel kişilere, teknoloji ve yenilik destek programları çerçevesinde teminat alınmaksızın, hibe veya kredi olarak sermaye desteği ile ön ödeme sağlanabilecek.

18.07.2020-11:36 - (Son Güncelleme: 18.07.2020-11:36) TÜBİTAK'tan Teknoloji ve Yenilik Programları İçin Destek

TÜBİTAK Teknoloji ve Yenilik Destek Programlarına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlanarak uygulamaya konuldu.

Bu yönetmeliğe göre, gerçek ve tüzel kişilere destek programları çerçevesinde TÜBİTAK Yönetim Kurulu aracılığıyla belirlenecek usul ve esaslarla, teminat alınmadan, hibe veya kredi olarak sermaye desteği ve ön ödeme sağlanabilecek.

Mali raporların inceleme ve kontrolünün mali müşavirler aracılığıyla gerçekleştirilecek destek programları, TÜBİTAK aracılığıyla belirlenecek.

Kurumlar (Türkiye’de yerleşik işletmeler ile ulusal ve uluslararası kurumlar, üniversiteler, araştırma kurumları ve fonları) aracılığıyla sahte mali belge verilmesi sebebiyle haksız ödeme yapıldığının TÜBİTAK aracılığıyla belirlenmesi durumunda ödemeler, kurumdan Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun'da bildirilen gecikme zammı miktarında faiz eklenerek tahsil edilecek.

Mali müşavirin doğru bilgi vermemesinden dolayı kuruma yapılan haksız ve fazla ödemenin TÜBİTAK aracığıyla fark edilmesi durumunda, konu olan desteğin geri alınması döneminde mali müşavir kurumlarla beraber müştereken ve müteselsilen sorumlu tutulacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal