Trump'ın Yeni Yürüyen Kalesi Görücüye Çıktı

ABD Başkanı Donald Trump'ın yaz sonundan itibaren kullanacağı yeni limuzini kameralara yakalandı.

12.04.2018-23:27 - (Son Güncelleme: 12.04.2018-23:14) Trump'ın Yeni Yürüyen Kalesi Görücüye Çıktı

ABD Başkanı Donald Trump'ı taşıyacak olan özel başkanlık limuzini test sürüşünde görüldü. Model bilgisi ve teknik özelliklerinin detayı öğrenilemeyen "Canavar" adlı limuzin yaz sonunda hizmete girecek.

"CANAVAR" LAKAPLI CADİLLAC LİMUZİN İLK KEZ GÖRÜNTÜLENDİ

Geçen sene başkanlık koltuğuna geçen Donald Trump, bu sebeple birçok imkana sahip oldu. Bunların içinde bir araba, daha doğrusu pek çok otomobil de var. Eski Başkan Barack Obama'nın, 2009 senesindeki ilk gününde piyasaya çıkan başkanlık limuzinleri de bunlardan biri. Şu an üretim aşamasında olan ve bu yazın sonunda bitirilecek "Canavar" lakaplı Cadillac limuzin ilk kez görüntülendi.

ABD GİZLİ SERVİSİYLE YAPILAN ANLAŞMAYLA ÖZEL OLARAK ÜRETİLDİ

General Motors'un yaptığı otomobil yol testlerinde, detaylarını gizlemek için kullanılan üstü kamuflajlı haliyle kameralara yakalandı. ABD Gizli Servisi ile 15.8 milyon dolarlık sözleşme karşılığında özel olarak imal edilen zırhlı makam limuzini, Cadillac Başkanı Johann de Nysschen'e göre kullanıcıya teslim edildi.

KİMYASAL VE BİYOLOJİK SALDIRILARA KARŞI BİLE KORUNAKLI

ABD Gizli Servisi'nden bir sözcü ise yeni nesil başkanlık limuzinlerinin imal edilme aşamasının, Gizli Servis üretim gerekliliklerine göre sürdüğünü ve halkın yeni araçları bu yılın yaz sonuna doğru görebileceğini söyledi.

ULUSAL GÜVENLİK SIRRI KAPSAMINDA DETAYLARI GİZLENİYOR

Gizli Servis'in ulusal güvenlik sırrı olarak detaylarını sakladığı araç yine de yolda yakalandı. Zırhlı ve silahlı lüks bir sedandan daha çoğu olduğu kesin. Kurşun geçirmez kevlar ile kaplı lastiklerin üzerine seyreden limuzin balistik silahlara, yol tipi bombalara, kimyasal ve biyolojik saldırılara karşı dayanıklı. Ayrıca yaşam desteği ünitesi, kan stoku da yer alıyor.

ABD BAŞKANINI TAŞIYAN LİMUZİNLER, 1993'TEN BERİ CADİLLAC ÜRETİYOR

Araç tasarım yönünden Cadillac'ın amiral gemisi olan CT6 Sedan modeliyle benzerlikler taşıyor. Tabi muhtemelen, otobanlarda el temassız, yarı bağımsız sürüş imkanı veren CT 6'nın Super Cruise özelliği bu araçta yer almayacak. Yerine büyük ihtimalle üst seviye eğitimli, savunma ve kaçınma amaçlı sürüş tekniklerini bilen bir ajan oturacak. ABD Başkanı'nı taşıyan limuzinleri 1993 yılından beri Cadillac üretiyor.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal