Trump Masadan Kalktı, Küresel Piyasalar Sallandı!

Trump, büyük bir iyimserlik havası estirilen 2,2 trilyon dolarlık teşvik paketi masasından kalktı, küresel piyasalar sallandı.

07.10.2020-12:24 - (Son Güncelleme: 07.10.2020-12:25) Trump Masadan Kalktı, Küresel Piyasalar Sallandı!

Haber365-Özel-Ekonomi Servisi

Trump’ın teşvik masasından kalkarak son kozunu uygulayacağıyla ilgili dünkü haberimiz gerçekleşti. Küresel piyasalar sallandı!

Dün, haber365’in ‘Trump Neyi Saklıyor?’ başlığında verdiğimiz haberde, iyimserlik havası estirilen, teşvik paketi görüşmelerinde, Trump'ın aniden masadan çekilerek, piyasalarda estireceği dalga etkisiyle, rakibi Biden ile arasındaki farkı eritmeye çalışacağı bilgisini paylaşmıştık.

Anımsanacağı üzere, Demokratların 2,2 trilyon dolara çektiği, teşvik pakatinde Trump en son 1,6 trilyon dolara kadar çıkmıştı.

Başkan Trump’ın teşvik görüşmelerini sonlandırması ile piyasalarda beklenen dalgalanma başladı.

Süreç şöyle işledi.

Trump’ın masadan kalkmasından sadece saatler önce, FED Başkanı Jerome Powell, hasar gören ekonomiyi ayağa kaldırmak için, teşvik paketinin ne kadar hayati olduğu ile ilgili son derece net bir açıklama yaptı.

Bundan birkaç saat sonra, ABD Devlet Başkanı Trump, twitter mesajıyla, müzakerelerin seçimlerden sonraya kadar, durdurulması talimatını duyurdu.

Açıklamayla birlikte, hisse senetleri sert düştü.

S&P 500 Endeksi Salı günü, erken saatlerde Powell'ın konuşması ile teşvik paketi iyimserliğiyle yükselişinden sonra,  yüzde 1.4 düştü. Dow Jones ve Nasdaq Bileşik endeksleri de negatife indi.

Dolar ise önemli para birimleri karşısında değer kazandı.

TSİ, 12.15 itibariyle dolar, 7,8318 ile 0,43 artıda

Euro,0,66 değer kazanarak, 9.2116

Ons altın 0,59 değer kazanarak 1.889 dolardan işlem görüyordu.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal