Trakya'da Bulunan Doğal Gaz 300 Bin Konuta 10 Sene Enerji Verecek

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, geride bıraktığımız hafta bulunan doğal gazın ile alakalı konuştu. Bunun çok önemli olduğunu söyleyen Dönmez, "Bu iki kaynağımızda 300 bin konutun 10 sene süreyle doğal gaz gereksinimini karşılayacak eşdeğerde bir rezerve sahip olmuş olduk" dedi.

15.02.2019-17:48 - (Son Güncelleme: 15.02.2019-19:56) Trakya'da Bulunan Doğal Gaz 300 Bin Konuta 10 Sene Enerji Verecek

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, AK Parti Bolu Belediye Başkan Adayı Fatih Metin'in seçim çalışmalarına destek vermek amaçla Bolu'ya hareket etti.

"300 BİN KONUTLUK REZERV KEŞFİNE İMZA ATTIK"

Bakanlık çalışmaları hususunda da vatandaşlara bilgiler aktaran Dönmez, Trakya'da karasal çalışmalarda doğal gaz kaynağı keşfedildiğini söyleyerek, "Doğal gaz yaygınlaştırıyoruz fakat ithal ettiğimiz de bir ürün. Onun için verimli kullanacağız. Çünkü döviz veriyoruz almak için. Dua edin doğal gaz bulalım. Kendi ihtiyacımız kadar olan bölümünü kendimiz üretelim." sözlerini kullandı.

Fatih Sondaj Gemisinin şu anda sondajı sürdürdüğünü söyleyen Dönmez, şöyle devam etti:

"İnşallah bir kaç hafta içinde kaynağa ulaşmış olacağız. Var mı, yok mu netleşecek. Gene geride bıraktığımız hafta Trakya'da bir karasal çalışmada yeni bir doğal gaz kaynağını keşfettik. Orada da doğal gaz üretimine giriştik. Bu iki kaynağımızda 300 bin konutun 10 sene süreyle doğal gaz gereksinimini karşılayacak eşdeğerde bir rezerve sahip olmuş olduk.

Bolu'da 300 bin hane yoktur. Bolu gibi 3 tane şehrimizin 10 sene süreyle doğal gazını karşılayacak bir keşfe imza atmış olduk. Bu yeter mi yetmez. Farkındayız, çalışıyoruz. İnşallah daha da fazla bulursak halkın hizmetine bunu sunmuş olacağız."

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal