Toyota Türkiye'den 800 Kişilik Ek İstihdam

Coronavirüs önlemlerini alarak üretime geri dönen Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye, üretim ile dış satım hedeflerini artırmak için İŞKUR'dan 800 kişilik ek istihdam sağlayacak.

05.06.2020-17:59 - (Son Güncelleme: 05.06.2020-17:39) Toyota Türkiye'den 800 Kişilik Ek İstihdam

Coronavirüs önlemlerini alarak üretime geri dönen Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye, üretim ile dış satım hedeflerini artırmak için İŞKUR'dan 800 kişilik ek istihdam sağlayacak.

Sakarya Valiliğinden gelen açıklamaya göre, İŞKUR Sakarya İl Müdürlüğü ile Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye arasında kayıtlı ve nitelikli iş gücünün destek olunması için kısa zamanlı adaptasyon ve sertifika eğitimleri yapılmasıyla alakalı anlaşma imzalandı.

İŞKUR'a kayıtlı iş arayanların faydalanacağı projeyle kaynak, montaj ve boya işçiliği mesleklerinde olarak toplamda 800 kişiye eğitim verilerek fabrikada istihdam sağlanacak. Kurs programına katılan sözleşmeli personeller, altı aylık çalışmadan sonra uygun görülmesi durumunda firmada kadrolu personel olma olanağına da verilecek.

Üretim ve dış satış hedeflerini artırmak adına üç ayda 800 kişiyi işe alacak.

Açıklamada fikirlerine yer verilen Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Toshihiko Kudo, tüm dünyada zor şartlarla mücadele edilen bu zamanlarda sa Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye olarak kararlı üretime devam ederek Türkiye ile Sakarya'ya destek olmayı sürdürdüklerini belirtti.

Bu doğrultuda, virüs sebebiyle gereken önlemleri alarak üretime başlandığını belirten Kudo, üretim ve dış satım hedeflerine ulaşmak için bu sene içerisinde ek 800 kişilik bir istihdam oluşturmayı hedeflediklerini açıkladı.

Kudo, İŞKUR'a verdiği destekler sebebiyle teşekkür etti.

İŞKUR İl Müdürü Tekin Kaya da Sakarya'nın istihdamına ciddi anlamda destek olan Toyota'nın tekrar tam kapasiteyle üretime dönmesi, işletmeye bağlı yan sanayinin de işbaşı yapmasını yanında getirdiğini belirtti.

Kaya, tüm sektörlerde salgına karşı kontrollü ve önlem alınarak istihdam bilincinin oluştuğunu, Toyota'nın da bu bilinçle 800 kişilik ek personel alımı taleplerinin memnun edici olduğunu belirtti.

İŞKUR'un istihdam teşvik programlarının sürdüğünü anımsatan Kaya, normalleşme döneminde istihdamını artıracak işverenleri istihdam desteklerinden faydalanmaya çağırdı.

Salgının istihdam üzerindeki etkilerinden bahseden Kaya, şu ifadeleri kullandı:

"İŞKUR, coronavirüs salgının görülmesi ile birlikte istihdamın Kısa Çalışma Ödeneği ile korunması için olağanüstü bir gayret göstererek, işveren başvurularının tamamı kabul edilmiş ve ödemelerin zamanında çalışanlara yetiştirilmesi sağlanmıştır. Özellikle 15 Mayıs 2020 tarihinden sonrasında işverenlerimizin Kısa Çalışma Ödeneği başvurularının çok azaldığını, bunun yanında kısa çalışması devam eden işverenlerimizin de bu tarihten sonra üretime ve işe başlama gerekçesiyle Kısa Çalışma Ödeneklerinin iptallerini talep ettiklerini memnuniyetle gözlemlemekteyiz. Dolayısıyla kısa çalışmaya ilişkin gelen iptal taleplerinden, 1 Haziran 2020 tarihinden sonraki normalleşme süreciyle bunun daha fazla artacağı anlaşılmaktadır."

KATILIMCI KOŞULLARI VE BAŞVURU ŞEKLİ

Mesleki eğitim kursuna katılmak isteyenlerin, "Bay, en az lise mezunu, Sakarya'da ikamet ediyor olması ve askerliğini tamamlamış ya da en az 6 ay tecilli olması" koşullarını sağlamaları gerekiyor. Bu koşullara sahip iş arayanlar, Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye AŞ'ye ya da İŞKUR İl Müdürlüğüne müracaat edebilecek.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal