Topraksız Tarım İle Yılda 100 Bin TL Hedefliyor

Ordu'da topraksız tarım üretimiyle bir çiftçi üretmeyi hedeflediği 60 bin adet maruldan yıllık 100 bin TL kazanç sağlamayı hedefliyor.

01.12.2018-00:32 - (Son Güncelleme: 01.12.2018-01:13)

Ordu'nun Kumru ilçesinde yaşayan çiftçi İsmet Zeyrek, tarlasına kurduğu topraksız tarım serası ile yıllık yaklaşık 60 bin adet marul yetiştirerek, yaklaşık 100 bin TL kazanmayı hedefliyor.

Kumru ilçesine bağlı Ağcaalantürk Mahallesi'nde yaşayan 55 yaşındaki İsmet Zeyrek, emekli olduktan sonra çiftçilik ile uğraşmaya başladı. 8 yıl önce kurduğu seralarda çeşitli sebzeler yetiştiren Zeyrek, geçtiğimiz yıl gittiği bir fuarda gördüğü hidroponik sistem (topraksız tarım) ile marul yetiştiriciliğine merak saldı. Gerekli araştırmaları ve incelemeleri yapan Zeyrek, kendi bahçesinde bulunan seraların yanına bu şekilde bir sistem kurmak için çalışmalara başladı. 

Çiftçi Zeyrek yaklaşık 1 yıl süren bir çalışma neticesinde, 750 metrekarelik bir alana 150 bin TL harcayarak serasını kurdu.Topraksız bir şekilde marullarını yetiştirmeye başladı.Zeyrek, yaklaşık 1 buçuk ay önce ektiği tohumların olgunlaşmasının ve hasat zamanının yaklaşmasının sevincini yaşarken, kurduğu sistem ile yıllık ortalama 60 bin adet marul üretmeyi hedefliyor. Zeyrek ayrıca, topraksız tarımın Ordu'da ilk olduğunu belirtti. Zeyrek bu sistemi diğer çiftçilere de öneriyor ayrıca kurduğu 150 bin liralık sistemin iki yılda kendisine ger dönüş sağlayacağını belirtti. 

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal