TOKİ'nin 50 Bin Konut Projesine Emekliler 5 Nisan'a Kadar Başvuru Yapabilecek

TOKİ tarafından 67 ilde inşa edilecek 50 bin yeni konut için talep toplanma işlemi sona ermişti. Ancak emekliler, 5 Nisan'a kadar başvuru yapabilecek.

27.03.2019-09:54 - (Son Güncelleme: 27.03.2019-09:43) TOKİ'nin 50 Bin Konut Projesine Emekliler 5 Nisan'a Kadar Başvuru Yapabilecek

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Türkiye'nin 67 ilinde 140 projeyle faaliyete geçirilecek 50 bin yeni sosyal konut için talep toplanmaya devam ediliyor. Normal başvurular için talep toplama süreci sona ererken, dün emekli başvuruları alınmaya başlandı. Evi olmayıp da fırsattan faydalanmak isteyen emekliler, başvurularla alakalı ayrıntıları araştırmaya başladı. Emeklilerin pek çok ildeki TOKİ konutları ve başvuru süreci ile alakalı merak ettiği sorular ve yanıtları şu şekilde:

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER NELER?

Emekliler başvurularını Halk Bankası'na nüfus cüzdanı ile beraber şahsen gerçekleştirecek. Vatandaşlar, Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan alınan emekli kimlik belgesi veya emekli olduğunu gösteren 'belgeyi' başvuru formu ile beraber teslim edecek.

BAŞVURU ÜCRETLERİ NE KADAR?

Başvuru ile beraber 2+1 konut seçenler 500 lira, 3+1 konut seçenler ise bankaya bin lira yatıracak. Kura neticesinde ev sahibi olamayanlar, başvuru ücretlerini aynı banka şubesinden tekrar alacak.

EMEKLİLERE KAÇ PROJEDE KONUT İNŞA EDİLECEK?

TOKİ'nin emeklilere ev projeleri, kurumun resmi internet sayfası üstünden yayımlandı. 55 farklı proje için başvuru gerçekleştirilebilecek.

EMEKLİLERİN YAKINLARI BAŞVURABİLİR Mİ?

Hayatını kaybeden emeklilerin eşleri de emekli olmasalar bile bu başvuruları yapabilecek. Yaşamını yitiren emeklinin aylık maaşını alan dul kızları ise bu çerçevede olmayacak.

SON BAŞVURU TARİHİ NE ZAMAN?

Emekliler için başvurular 5 Nisan'a dek alınacak.

HAK SAHİPLERİ NASIL BELİRLENECEK?

Emekliler inşa edilecek konut sayısının yüzde 25'i kadar kontenjana sahip olacak. Konut sayısından fazla başvuru olması durumunda hak sahipleri kura ile tespit edilecek. Başvuru sahipleri içinde TOKİ tarafından ilan edilecek tarihte 'Hak Sahibi Belirleme' kurası çekilecek.

KONUTLAR NE ZAMAN TESLİM EDİLECEK?

Hak sahipleri ile sözleşme imzalanmasının ardından konutlar 36 ay içinde teslim edilecek.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal