TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu: "Tüm İş Dünyamız Tarafından Memnuniyetle Karşılandı."

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, banka ücret ve komisyonları için yapılan tertibin ticaret yaşamına iyi bir şekilde yansıyacağını ifade ederek, "Tüm iş dünyamız tarafından memnuniyetle karşılandı." dedi.

11.02.2020-16:54 - (Son Güncelleme: 11.02.2020-16:50) TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu: "Tüm İş Dünyamız Tarafından Memnuniyetle Karşılandı."

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'ndan gelen açıklamada, bankaların elde ettiği ücret ve komisyonlara kısıtlama getiren tertiplerle alakalı yorumlarda bulundu.

Belli bir zamandır kredi faizleriyle beraber bankaların aldığı ücret ve komisyonların ayrı bir gider kalemine dönüştüğünü aktaran Hisarcıklıoğlu, bu boyutta tüccar ve sanayicilerden birçok şikayet aldıklarını dile getirdi.

Hisarcıklıoğlu, son 10 senede bankaların aldığı işlem bedellerinin 4,5 kat arttığını, yalnızca geçtiğimiz yıldaki artış oranının ise yüzde 34 olduğunun altını çizerek, şunları ekledi:

"Bankalar, Merkez Bankası EFT sistemini kullanırken 20 kuruş ödedikleri işlem için bizlerden 20 lira talep eder hale gelmişti. Bir diğer sıkıntı kredi erken ödeme ve kapama komisyonlarıydı. Yüksek faizle kullandıkları kredileri kapamak isteyen müteşebbisler adeta cezalandırılmaktaydı. Tüm bu konuları devamlı hükümetimiz nezdinde gündeme getirdik. Olumlu sonuçlandı. Tüm iş dünyamız işlem ücretlerine getirilen sınırlamayı memnuniyetle karşıladı. Hem vatandaşlarımız hem de reel sektörümüz rahat bir nefes alacak. İşlem ücretlerine getirilen sınırlama, ticaret hayatına olumlu yansıyacak."

Son Dakika Eknomi Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal