TİM İhracat Verilerini Açıkladı

TİM’in açıkladığı verilere göre, ihracat nisan ayında geçen senenin aynı ayına göre yüzde 15 artarak 13 milyar 549 milyon dolar oldu. İhracat, son 1 senelik dönemde yüzde 10,7 artarak 161 milyar 64 milyon dolara yaklaştı.

01.05.2018-11:57 - (Son Güncelleme: 01.05.2018-11:48) TİM İhracat Verilerini Açıkladı

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), bu yılın nisan ayına dair ihracat istatistiklerini açıkladı.

Bu verilere göre, nisan ayında ihracat geçen senenin aynı ayına kıyasla yüzde 15 yükseliş göstererek 13 milyar 549 milyon dolar seviyesine çıktı.

2018 yılının ilk 4 ayında ihracat yüzde 10,4 artışla 54,7 milyar dolara yaklaştı. Son 1 senelik ihracat da yüzde 10,7 artarak 161,1 milyar dolar arttı.

TİM Başkanı Büyükekşi, ihracat yükselişine ilişkin açıklamalarda, bazen ithalatın daha fazla yükseldiği eleştirilerinin geldiğini belirterek, “Evet, ihracat/ithalat dengesini daha yüksek aşamalara çıkarmalıyız. İhracatın ithalatı karşılama oranı bizim de takip ettiğimiz, önem verdiğimiz bir veri. Fakat ithalattaki yükseliş ihracattaki başarımızı gölgede bırakmamalı. TİM olarak bu konuda çalışma yürütüyoruz. Özellikle ara malı ithalatı konusunda yerli alternatifler geliştirmek için mesai harcıyoruz” şeklinde konuştu.

24 Haziran tarihinde yapılacak genel seçimlere de ilişkin konuşan Büyükekşi, “Seçimlerin erken bir tarihe alınmasını çok olumlu bir gelişme olarak görüyoruz. İş dünyası olarak en önemli önceliğimiz, her alanda belirsizliğin ortadan kalması. Çünkü, belirsizlik ortamı, hem iç hem de dış yatırımcılarda bir endişeye sebep oluyor. Seçim sürecinin geride kalması ile birlikte, yeniden yapısal reformlara hız vereceğiz. Ekonomiyi, ihracatı, yine en önemli gündem maddemiz haline getireceğiz”  diye konuştu.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal