TİM Başkanımız Kadın Olacak

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, TİM seçimlerinde birliklerin yönetimlerine giren kadın ihracatçı sayısının arttığını kaydederek, “İlerde TİM Başkanımız da TOBB Başkanımız da kadın olacak” açıklamasında bulundu.

09.05.2018-14:31 - (Son Güncelleme: 09.05.2018-14:26) TİM Başkanımız Kadın Olacak

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, 77 bin olarak bilinen aktif ihracatçı sayısının aslında 25 binler seviyesinde olduğunu belirterek, “Devamlılığı olan aktif ihracatçı sayımızı 100 bine çıkaracağız” açıklamasında bulundu.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından yapılan İhracat Pusulası Portalı’nın tanıtım toplantısında konuşan Zeybekci, TİM seçimlerinde birlik başkanlarının 4’te üçünün değiştiğini kaydetti.

Zeybekci, “TİM ailesine yakışan bu gelenekten dolayı teşekkür ediyorum. Bize yakışan da budur. Değiştirmek, değişikliklerin önünü açmak lazım” diye konuştu. Zeybekci, TİM’in kadın başkanlar konusunda da bir ilke imza attığına işaret ederek, özellikle en fazla kadın yönetim kurulu üyesinin Denizli İhracatçı Birlikleri’nde yer aldığını ifade etti. Zeybekci, “İlerde TİM Başkanımız da TOBB Başkanımız da bayan olacak. Diğer kurumlarımızda da olacak. Bunlar çok uzak değil, çok yakın” açıklamalarında bulundu.

Zeybekci, şunları söyledi: “Geçen yıl bugünlerde ihracatımız 144-145 milyar dolarcivarındaydı, şimdi 161.5 milyar dolar. Yıl sonu itibarıyla 172 milyar doları geçeceğiz inşallah.” Dedi.

İHRACATÇIYA PUSULA

TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, ihracatçılar için ‘İhracat Pusulası’ portalını hizmete sunduklarını belirterek, girişimcilere yol göstereceklerini söyledi. Büyükekşi, şöyle devam etti: “Ülkemizin herhangi bir üründeki yıllık ihracatı, ihracatçı sayısı, birim fiyatlarımız, dünyadaki ülkelerin bu üründeki ihracatları ile Türkiye’nin bu pazarlardaki payı, ülke ülke ihracat tutarımız, dünyada bu ürünü en çok alan ve satan ülkeler gibi verileri tek bir portalda derledik.” dedi.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal