Ticari Yat Faaliyetleri 1 Haziran'da Başlayacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu pek çok sektördeki gibi ticari yat ve ilkel yapılı ahşap gemilerin de çalışmalarına 1 Haziran'da tekrar başlanacağını açıkladı.

28.05.2020-15:47 - (Son Güncelleme: 28.05.2020-15:27) Ticari Yat Faaliyetleri 1 Haziran'da Başlayacak
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu pek çok sektördeki gibi ticari yat ve ilkel yapılı ahşap gemilerin de çalışmalarına 1 Haziran'da tekrar başlanacağını açıkladı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, yazılı açıklamasında, ticari yat ile ilkel ahşap gemilerin etkinliklerinin 24 Mart'ta açıklandığını hatırlattı.

Salgınla mücadele sürecinde varılan noktaya işaret eden Bakan Karaismailoğlu, "Covid-19 pandemisiyle mücadelede ciddi aşamalar kaydeden Türkiye'de, birçok sektörde olduğu gibi ticari yat ve ilkel yapılı ahşap gemilerin faaliyetlerine 1 Haziran'da yeniden başlanacak." şeklinde konuştu.

Bakan Karaismailoğlu, ülkenin coğrafi yapısına özgü gelişen bir sektör olan mavi tur yapan ticari yat ile ilkel yapılı ahşap gemi türü teknelerin ticari çalışmalarının, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının aldığı tedbirlerle İçişleri ile Sağlık bakanlıklarının kararlarına göre yürütüleceğinin altını çizdi.

Yüksek hızlı trenlerde % 50 koltuk kapasitesiyle seferleri bugün itibariyle başlattıklarını anımsatan Bakan Karaismailoğlu, ilk trende 84 kişiyi saat 07.00'de Ankara'dan İstanbul'a uğurladıklarını ifade etti.

Bakan Karaismailoğlu, demir yolları benzeri Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına bağlı bütün ulaşım türlerinde, kara, hava ve deniz yollarında önceliğin insan sağlığı ve güvenliği olduğuna vurgu yaptı.

Vatandaşların sevdiklerine ulaşması için Bilim Kurulunun tavsiyeleri doğrultusunda, aşama aşama yeni normalleşme sürecine geçildiğine işaret eden Bakan Karaismailoğlu, "Türkiye'nin, 83 milyonun bu süreçten daha güçlü bir şekilde çıkacağına inancımız tamdır. Tüm vatandaşlarımıza bu süreçte göstermiş oldukları hassasiyet ve duyarlılık için ayrıca teşekkür ediyorum." diye konuştu.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal