Ticaret Bakanlığı Harekete Geçti! Sebze Ve Meyve Satışlarında Yeni Dönem

Sebze ve meyvede fahiş fiyata karşı tanzim satış modeli ile yerel yönetimler devreye girecek. Öncelikle Ankara ve İstanbul'da uygulanacak ve mahallelere belediyeler tarafından görevlendirilen mobil manavları hizmet verecek.

07.02.2019-09:28 - (Son Güncelleme: 07.02.2019-09:10) Ticaret Bakanlığı Harekete Geçti! Sebze Ve Meyve Satışlarında Yeni Dönem

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önceden belirttiği uygulama en kısa sürede ilk olarak İstanbul ve Ankara'da devreye girecek. Öncelikle  mahallelere belediyelerin mobil manavları hizmet sunacak.

Antalya'da meydana gelen hortum felaketinin bazı ekili alan ve seralarda oluşturduğu zararı bahne olarak öne süren fırsatçılar en büyük hortumu yaptı. Üreticiden ucuza alınan sebze ve meyvelerin fiyatı, daha pazara ulaşmadan 4-5 kat birden yükseldi. TUİK rsporlarına göre, Ülke çapınca ortalama 700 bin dekar sera sahası var. Son bir haftada meydsana gelen afetler nednei ile toplam 8 bin dekar sera alanı hasar gördü. Yurt çapında etkilenen sahaların, toplamın yüzde 1,14'nü oluşturduğuna dikkat çekildi.

VURGUNCUYA BY-PASS

Vatandaş, mahallelere yerleştirilen araçlardan sağlıklı ve ucuz ürünlere ulaşabilecek. Ticaret Bakanlığı tarafından, Ankara, Adana, İstanbul, Mersin ve Antalya'daki hallere eş zamanlı denetimler gerçekleştirildi. Bakanlığın yaptığı bilgilendirmeye göre, öncelikle marketler, pazar yerleri ve toptancılar olmak üzere çeşitli ürün ve ürün gruplarında arz-talep dengesiyle uyuşma göstermeyen fiyat artışlarının tespiti için saha denetimlerine hız verildi.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal