Ticaret Bakanı Pekcan: Dengeli Bir Ticaret için Birlikte Çalışmalıyız

Ticaret Bakanı Pekcan "Türkiye ile Hindistan’nın karşılıklı ticaret hacmi 8 milyar dolara ulaştı, bu hacimde Hindistan'ın Türkiye'ye ihracatı daha yüksek. Dengeli ve sürdürülebilir bir ticaret sağlamak için birlikte çalışmamız gerekiyor." dedi.

18.12.2018-16:09 - (Son Güncelleme: 18.12.2018-16:06) Ticaret Bakanı Pekcan: Dengeli Bir Ticaret için Birlikte Çalışmalıyız

Ticaret Bakanı Pekcan "Türkiye ile Hindistan’nın karşılıklı ticaret hacmi 8 milyar dolara ulaştı, bu hacimde Hindistan'ın Türkiye'ye ihracatı daha yüksek. Dengeli ve sürdürülebilir bir ticaret sağlamak için birlikte çalışmamız gerekiyor." dedi. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, yılın 11 aylık döneminde Türkiye ile Hindistan’ın karşılıklı ticaret hacminin 8 milyar dolara çıktığının altını çizerek, "Bu hacimde Hindistan'ın Türkiye'ye yaptığı ihracat daha yüksek. Daha dengeli ve sürdürülebilir bir ticaret için birlikte çalışmalıyız." dedi.

Bakan Pekcan, çeşitli görüşmelerde bulunmak üzere gittiği Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'de, Hindistan Ticaret ve Sanayi ile Sivil Havacılık Bakanı Suresh Prabhu ve Tarım ve Çiftçilerin Refahı Bakanı Radha Mohan Singh ile görüşme gerçekleştirdi. Pekcan, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) ve Hindistan Ticaret ve Sanayi Odaları Federasyonu (FICCI) tarafından gerçekleştirilen Türkiye-Hindistan İş Forumu'na da katılım sağladı.

Prabhu ve DEİK Başkanı Nail Olpak'ın da bulunduğu forumda konuşma yapan Pekcan, Türkiye-Hindistan ilişkilerinin bugünkü düzeye gelmesinde iki ülke iş insanları ve yatırımcılarının büyük katkısının olduğunu belirtti. Pekcan, yapılacak iş görüşmeleri sonunda Türkiye ile Hindistan’ın ticari ve ekonomik bağlarının daha da geliştirileceğini söyledi.

Karşılıklı ticari temaslarda son zamanlarda bir artış eğilimi fırsatını kullanabilmenin olumlu bir etkisi olduğunu söyleyen Pekcan, Türkiye ile Hindistan'ın 2002 senesinde 637 milyon dolar olan karşılıklı ticaret hacminin geçen sene sonunda 11 kat civarında artarak 7 milyar dolara çıktığını bildirdi.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal