Ticaret Bakan Yardımcısı Rıza Tuna Turagay: 3 Ayda 20 Milyar Dolar Döviz Alındı

Ticaret Bakanlığı Bakan Yardımcısı Rıza Tuna Turagay, son 3 ayda döviz mevzuatlarında 20 milyar dolarlık büyüme olduğunu söyledi.

27.04.2019-17:08 - (Son Güncelleme: 27.04.2019-22:10)

Son 3 aylık dönemde döviz mevduatının 20 milyar dolar kadar büyüdüğünü aktaran Ticaret Bakanlığı Bakan Yardımcısı Rıza Tuna Turagay, "Dolar arttı dövizden para kazandım" demenin yanlış olduğunu ifade etti.

Kahramanmaraş'ta yapılan "Türkiye Tekstil ve Hazırgiyim Sektör Kurulları Ortak Toplantısı"na katılan Turagay, iş insanlarına hitaben şöyle dedi:

"BUNLARA LÜTFEN ALDANMAYIN"

"Daralan bir iç talep var. Daralan bu iç talebi dışarıdaki taleple ihracata çevirerek; üretimimizle, sanayimizi en üst nokta kapasite kullanmaya zorlamak, bir biçimde ihracatın getirdiği avantajları kullanmak zorundayız. Maalesef devamlı bir kriz pompalaması var. Bu kriz pompalaması da insanların dövize geçmelerine sebep oluyor. Bunlara lütfen kanmayın. Bunlara bazen sanayicilerimiz de kanıyor.

"BU ÜLKE İÇİN HEP BERABER ÇALIŞMALIYIZ"

Yaklaşık son 3 aylık dönemde döviz mevduat hesaplarındaki artış 20 milyar dolarları gördü. Bu yanlış. Türk Lirası ortada. Siz dövize geçtiğiniz vakit, yarın bir gün kriz çktığında bu krizden kötü etkilenecek olan bizleriz. Kısa dönemde 'dolar arttı dövizden para kazandım' demek kadar yanlış bir düşünce yoktur. Bu ülke bizim. Bu ülke için hep birlikte çalışmalıyız. Kendi kısa dönemlik çıkarlarımızı değil uzun dönemli vatanın ve milletin çıkarlarını, onun neticesinde da kendi çıkarlarımızı bu yolla düşünmeliyiz."

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal