Tıbbi Dökümantasyon ve Sekreterlik Maaşları

Tıbbi sekreter maaşları 2018? Ön lisans tıbbi sekreter maaşları 2017? Özel hastanede çalışan tıbbi sekreter maaşı? Tüm bu soruların cevaplarını sizler için derledik.

23.05.2018-18:40 - (Son Güncelleme: 23.05.2018-18:29) Tıbbi Dökümantasyon ve Sekreterlik Maaşları

TIBBİ SEKRETERLİK NEDİR?

Tıbbi sekreter, sağlıkla alakalı istatistikî bilgileri hazırlayan, bilimsel metotlarla analiz ederek alakalı ekiplere rapor verebilen, tıbbi ünitelerdeki iletişim ve yazışma işlerini devam ettiren, bilgileri derleyip belgeye çevirebilen Sağlık Bakanlığınca tescil edilen bir okuldan mezun olan sağlık meslek üyesidir.

TIBBİ SEKRETER NE İŞ YAPAR?

Vazife aldığı hastanelerde yatak ve tedavi olanakları, giriş yapan hastaların farklı birimlere dağılımı, yapılan tedavinin türü, süresi, şifa ile taburcu edilen yada ölenlerin vb. sayılarını toplar, hazırlar ve alakalaıların hizmetine verir,

Görev aldığı hastane yada sağlık kurumunun verimlilik, yatak kapasitesi, doğum hızı, ölüm oranı vb. hususlardaki periyodik istatistik cetvellerini hazırlar ve araştırıcıların kullanımına sunulması için düzene sokar,

Tıp alanında olan bilimsel araştırmalarda elde edilen bulguları hazırlar, düzene sokar,

Hastanelerde hasta kaydı ve taburcu işlemlerini gerçekleştirir, alakalı bölüm yada hekimlere yollar,

Tıbbi raporları hazırlar,

Hastane arşivini baştan açıp düzenleyebilir.

Göreve yeni atanan bir tıbbi sekreter ücretinden konuşacak olursak 1.550 – 1-800 arasında farklılık göstermektedir. Bunun yanında döner sermayesi olan hastanelerde vazife alan personeller ise döner sermayeden de 250 – 400 tl arasında ilave ödeme de alır. Maaşlarına ilave olarak bir nöbet sistemini dahil olmaktadır. Eğer görev alınan hastanede branşına göre nöbet sistemi veya vardiya sistemi varsa personel buradan da ek bir para alır. Kısaca tıbbi sekreter ne miktarda maaş alıyor diye soracak olursak bütün ek ödemeler ile beraber tıbbi sekreter maaşı 1.800 – 2.250 tl arasında farklılık gösterir. Aynı anda sağlık personelinin faydalandığı bazı haklar da olur. Bunların bir kaç tanesini söyleyecek olursak, hastane tedavi masrafları ve ücretlerinde indirim, tıbbi malzeme ve ilaçlı tedavilerde anlaşması olan eczanelerden yararlanma gibi farklı kolaylıklar olmaktadır.

Güncel : Maaş 1900 + döner 900+ek ödemelerle =3100 tl

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal