THY'nin Uçaklarına 'Dil' Ayarı!

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı "Yeni uçaklarımızı tasarlarken bir tarafına Turkish Airlines, bir tarafına da Türk Hava Yolları yazmanın faydalı olacağını düşünüyorum" dedi.

26.01.2018-14:10 - (Son Güncelleme: 26.01.2018-14:07) THY'nin Uçaklarına 'Dil' Ayarı!

Türk Hava Yolları (THY), İbn Haldun Üniversitesi ve Airbus iş birliğiyle düzenlenen "Hava Taşımacılığı Yönetimi Yüksek Lisans Programı", THY'nin Yeşilköy'deki Genel Müdürlük Binası'nda gerçekleştirilen toplantıyla tanıtıldı.

İlker Aycı, toplantıda yaptığı konuşmada, İbn Haldun gibi medeniyet ve düşünce dünyasına ışık tutmuş ilim adamının ismiyle açılan üniversite ile Airbus arasındaki iş birliğinin çok önemli olduğunu ifade etti.

THY’nin geleceğinin teminat altında olması için insan kaynağı yetkinliğinin sağlanması ve çalışanların kariyer yollarının açılması adına vereceği eğitimlerden dolayı İbn Haldun Üniversitesi’ne teşekkür eden Aycı, Airbus’un da THY'nin en önemli iş ortaklarından biri olduğunu anımsattı.

YENİ UÇAKLARA TÜRKÇE AYARI

Bu arada, toplantının konusu olan yüksek lisans programının isminin sadece İngilizce olarak ekranda yazıldığını gören Aycı, gelecekteki programlarda ekranda Türkçesinin de yer alması gerektiğini söyledi.

Aycı, Türkçe'nin de çok değerli bir dil olduğunu, bu dilin dünyada yayılmasında THY’nin de bir misyonunun bulunduğunu ifade ederek, "Yeni uçaklarımızı tasarlarken bir tarafına 'Turkish Airlines' yazarken diğer tarafına da inşallah 'Türk Hava Yolları' yazmanın faydalı olacağını düşünüyorum. İnşallah bunu Yönetim Kurulumuz ile tartışır, karara bağlarsak belki onu da yapmış oluruz." şeklinde konuştu.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal