THY'den Uçuşların Durdurulduğu 9 Avrupa Ülkesi Yolcularına Uyarı

THY'den "Uçuşu iptal olan yolcularımız işlemlerini, Türk Hava Yolları web sitesi, güncel mobil uygulamaları ile satış ofisleri, çağrı merkezi ve biletin satın alındığı acentelerden ücretsiz olarak gerçekleştirilebilir." açıklaması geldi.

14.03.2020-15:16 - (Son Güncelleme: 14.03.2020-15:05) THY'den Uçuşların Durdurulduğu 9 Avrupa Ülkesi Yolcularına Uyarı
THY'den "Uçuşu iptal olan yolcularımız işlemlerini, Türk Hava Yolları web sitesi, güncel mobil uygulamaları ile satış ofisleri, çağrı merkezi ve biletin satın alındığı acentelerden ücretsiz olarak gerçekleştirilebilir." açıklaması geldi.

THY, uçuşların 14 Mart-17 Nisan tarihlerinde durdurulduğu 9 Avrupa ülkesine bileti olan yolcuların işlemlerini, THY'nin internet sitesi ve güncel mobil uygulamaları, satış ofisleri, çağrı merkezi ve biletin satın alındığı acentelerden ücretsiz bir şekilde yapabileceğini açıkladı.

THY'nin internet sitesindeki açıklamasında, bayrak taşıyıcının bütün hizmet süreçlerinde önceliğinin yolcularının güvenliği olduğu aktarıldı.

Coronavirüs kaynaklı durum ve son gelişmelerin ulusal ve uluslararası otoriteler ile yakından izlenildiği belirtilen açıklamada, coronavirüsün yaygınlaşmasını sınırlamak için bir takım seferlerde düzenlemelerin yapıldığı, aynı zamanda bu kapsamda uçuşu iptal olan veya olmayan yolculara tanınan haklar ve ayrıcalıkların güncellendiği belirtildi.

Yapılan açıklamada, 9 Avrupa ülkesinden çıkışlı seferlerin 17 Nisan'a kadar durdurulması kararı verildiği anımsatarak, şu ifadeler kullanıldı:

"14 Mart -17 Nisan tarihleri arasında Almanya, Fransa, İspanya, Avusturya, Hollanda, Belçika, İsveç, Norveç veya Danimarka çıkışlı uçuşu olan yolcuların, yeni rezervasyonlarını 31 Mayıs 2020 tarihine kadar uygulanan bir uçuşa yapmaları durumunda rezervasyon değişiklikleri ücretsiz yapılacak. Hiç kullanılmamış biletlerde ücretsiz iade yapılacak. Kısmi olarak kullanılmış, seyahatin tamamlanmamış olduğu biletlerde yolculara imkanlar dahilinde parkur değişikleri veya biletin kullanılmayan uçuşlarına ait iade işlemi ücretsiz yapılacak."

Mayıs ayı sonuna dek olan Almanya, Fransa, İspanya, Avusturya, Hollanda, Belçika, İsveç, Norveç veya Danimarka seferleri için bileti olan seferi iptal olmamış yolcular için de bir takım düzenlemeler yapıldığı belirtilen açıklamasında, şu ifadeler yer aldı:

"13 Mart 2020 ve öncesinde biletleri düzenlenmiş, 13 Mart 2020 - 31 Mayıs 2020 tarihleri arasında Almanya, Fransa, İspanya, Avusturya, Hollanda, Belçika, İsveç, Norveç veya Danimarka çıkışlı uçuşu olan yolcularımızın 15 Nisan 2020 tarihine kadar işlem yaptırmaları kaydıyla, yeni rezervasyonun 31 Mayıs 2020 tarihine kadar olan uçuşlara yapılması durumunda rezervasyon değişiklikleri ücretsiz yapılacaktır."

Uçuşu iptal olan yolcular işlemlerini, THY'nin internet sitesi, güncel mobil uygulamalarıyla satış ofisleri, çağrı merkezi ve biletin satın alındığı acentelerden ücretsiz bir şekilde yapabilecek.

Uçuşu iptal olmamakla beraber verilen haklar doğrultusunda coronavirüs kaynaklı değişiklik ve iade işlemi yapacak yolcular da THY satış ofisleri, çağrı merkezi ve biletin satın alındığı acentelerde işlemlerini değişiklik/iade bedeli olmadan yapabilecek.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal