THY’de Peş Peşe İstifalar Gelmeye Başladı

Türk Hava Yolları (THY) sendika üyesi olmayan personellerle ilgili yeni ücret düzenlemesini geçen günlerde açıklamıştı. Personele verilen zaman bugün mesai sonunda biterken firmadan istifa haberleri gelmeye başladı.

11.08.2020-14:56 - (Son Güncelleme: 11.08.2020-14:59) THY’de Peş Peşe İstifalar Gelmeye Başladı

THY sendika üyesi olmayan personellerle alakalı yeni ücret düzenlemesini geçen günlerde açıklamıştı. Personele verilen zamanın bugün mesai sonunda bitmesiyle firmadan istifa haberleri gelmeye başladı.

Türk Hava Yolları tarafından kapsam dışı çalışana sağlanan ve 1 Ağustos 2020 tarihinden itibaren geçerli olacağı kaydedilen sözleşme için 11 Ağustos 2020 mesai sonuna kadar zaman tanınmıştı. Verilen tarih zaman içinde personellerin yeni ücret tarifesini kabul edip etmediğini bildirmesi talep edildi.

Airporthaber’deki habere göre; Yeni düzenlemeyle beraber ücretlerde ciddi bir kayıp oluşurken 2021 senesinin sonuna kadar da ikramiye verilmeyeceği personele açıklandı.

ART ARDA İSTİFALAR GELDİ

Türk Hava Yolları Yönetimi aracılığıyla dayatılan sözleşmeye imza atmayan oldukça personel istifa etmeye karar verdi. Aralarında Uçuş Operasyon Çözümleri Müdürü Murat Gökten, Dijital İş Geliştirme Müdürü Şeyda Tartar’ın da olduğu bir takım müdürlerle birlikte 100’e yakın personel istifasını verdi.

İstifaların ciddi bir kısmını THY’nin en önemli departmanlarından biri olan Bilişim Teknolojileri
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal