THY Pilot Avına Çıktı, 4 Bin Kişi Aranıyor!

Yeni uçaklarla filosunu genişletecek olan THY pilot alımına da hız verdi. Bu arada diğer şirketler de devreye girdi. Katar Hava Yolları İstanbul’da, THY ise Hollanda’da pilot avına çıktı...

03.04.2016-10:54 - (Son Güncelleme: 14.02.2020-12:49) THY Pilot Avına Çıktı, 4 Bin Kişi Aranıyor!

Havayolu şirketleri büyüyen uçak filoları ve uçuş ağlarına bağlı olarak pilot ihtiyaçlarını karşılamak için çalışmalarını sürdürüyor. İhtiyaçlarını kendi kaynaklarından karşılayamayan havayolu şirketleri ise yurt dışı kaynaklara yöneliyor.

Son yıllarda Körfez bölgesinin hızlı büyüyen şirketlerinden Katar Hava Yolları önümüzdeki dönemde pilot ihtiyacını karşılamak için Türkiye'deki pilotların peşine düştü. 

12-13 Nisan 2016'da İstanbul'da Radisson Blu Oteli'nde Türk havayolu şirketlerinde uçan pilotlara yönelik Road Show (tanıtım turları) düzenleyecek şirket, filosundaki Boeing ve Airbus uçaklarında görevlendireceği kaptan ve ikinci pilotlara sunduğu imkanlar ile başvurular için yapılacak işlemleri anlatacak.

4 BİN KİŞİ ARANIYOR

Dünyada en fazla ülkeye uçuş yapan THY'da büyüyen uçak filosu ve uçuş ağına bağlı pilot ihtiyacını karşılamak için çalışmalarını sürdürüyor. 2021 yılına kadar ihtiyaç duyduğu 4 binden fazla pilotu ağırlıklı olarak yurtiçi kaynaklardan karşılamayı hedefleyen THY, Türkiye'de yetişen pilot sayısı yetersiz kaldığı için belirli periyotlarda yurtdışından yabancı pilot alımı yönündeki arayışlarına devam ediyor.

THY, bu amaçla Hollandalı pilotlara yönelik 'Road Show' düzenleyecek. 12-13 Mayıs 2016 tarihleri arasında Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da yabancı pilotlarla bir araya gelecek.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal