Teknoloji Firmalarına 'Ihtisas Serbest Bölgeleri' Daveti

Orta yüksek ve yüksek teknolojili, firmalara Bakan Pekcan’dan, İhtisas Serbest Bölgeleri’ne ihracat hedefli davet geldi.

12.09.2020-17:46 - (Son Güncelleme: 12.09.2020-17:39) Teknoloji Firmalarına 'Ihtisas Serbest Bölgeleri' Daveti

Orta yüksek ve yüksek teknolojili ihracat odaklı firmaları,  Bakan Pekcan, İhtisas Serbest Bölgeleri’ne davet etti.

YERLİ VE YABANCI TEKNOLOJİ ŞİRKETLERİNE CAZİP DAVET

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, bilişim, imalat, yazılım üretimi branşlarında dış ticaret hedefli çalışmak isteyen yerli ve yabancı şirketlerin, "İhtisas Serbest Bölgeleri"nde yatırım yapmasını istedi.

Pekcan, yasal altyapı çalışmalarının tamamlandığını, yeni projelerin analiz edildiğini, İstanbul İhtisas Serbest Bölgesi'nde çalışmayı düşünen firmaların kabulünde start verildiğini kaydetti.

HEDEF, TEKNOLOJİ İHRACATINDAKİ PASTAYI BÜYÜTMEK

Pekcan, ihracat hedefli, orta üst düzey teknolojili, ihracat odaklı firmaları, küme düşüncesiyle bir araya getirirken, benzer iş kolundaki firmaların aralarında işbirliklerini de hedeflediklerini söyledi. Pekcan, işbirlikleri ile teknoloji firmalarının ihracattan daha fazla pay almalarının hedeflendiğini açıkladı.

KİRA, İSTİHDAM, FAİZ, KAR PAYI, SİGORTA PRİMİ KATKISI 

Pekcan, burada yatırım yapacak kurumlara, işe alım ve kira desteği verileceğini, yatırım aşamasında, söz verdikleri sabit yatırım tutarı için faiz veya kar payı desteği verileceğini belirtti.

Bakan Pekcan ayrıca, ihtisas serbest bölgelerinde yazılım ve bilişim branşlarındaki yatırımların 'öncelikli yatırım' başlığına alınarak, faiz desteğinin yanı sıra, sigorta primi işveren hissesi katkısı verileceğini açıkladı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal