TCMB'nin Faiz Kararı Merakla Bekleniyor

Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz kararı bugün saat 14.00'te açıklanacak. Yabancı kurumlar, uzmanlar faiz artışı öngörüyor. TCMB'nin politika faizinde yapılması muhtemel değişikliğin beraberinde faiz miktarlarında sadeleştirmeye gidip gitmeyeceği de merak konusu. TCMB'nin faiz kararı ne olacak?

19.11.2020-09:54 - (Son Güncelleme: 21.11.2020-19:45) TCMB'nin Faiz Kararı Merakla Bekleniyor

Merkez Bankası, Naci Ağbal başkanlığında bugün Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısı düzenleyecek karar bugün 14.00'te bildirilecek.

Hem döviz kurları hem de kredi faizleri TCMB'nin faiz kararından etkilenecek.

Barclays, Goldman Sachs ile Deutsche Bank benzeri kurumlar 475 baz puanlık faiz yükselişi öngörülürken, TL krediler ile iç talep artışında normalleşme olduğunu ifade eden Morgan Stanley 150 baz puanlık yükselişin yeterli olacağını ifade etti.

Diğer taraftan Reuters'ın anketine bakıldığında Merkez Bankası'nın (TCMB) Naci Ağbal başkanlığında düzenlenecek ilk toplantısında politika faizini 475 temel puan artışla % 15'e çıkarması bekleniyor.

Katılımcılar Merkez Bankası'nın politika faizi olan bir hafta süreli repo faizinin % 10.25'ten % 15'e artacağını bekliyor. Bu vaziyet mevcut gecelik faizlerin (repo) % 14.75, ağırlıklı ortalama fonlama faizinin de % 14.64 olduğu dikkate alındığında pratikte kısıtlı bir artırım anlamına geliyor. Fakat yine de piyasalar 19 Kasım tarihindeki kararı, yeni ekonomi idaresinin ilk kritik sınavı olarak değerlendiriyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal