TAV, Havalimanlarında Hazırlıkları Tamamladı

Coronavirüs salgınına karşı alınan tedbirleri tamamlayan TAV Havalimanları, Türkiye’de işlettiği beş havalimanında 4 Haziran’da yolcuları karşılamaya hazırlıklarını yapıyor.

29.05.2020-12:55 - (Son Güncelleme: 29.05.2020-12:41) TAV, Havalimanlarında Hazırlıkları Tamamladı
Coronavirüs salgınına karşı alınan tedbirleri tamamlayan TAV Havalimanları, Türkiye’de işlettiği beş havalimanında 4 Haziran’da yolcuları karşılamaya hazırlıklarını yapıyor.

Firmadan gelen açıklamaya göre, TAV Havalimanları aracılığıyla işletilen Ankara Esenboğa, İzmir Adnan Menderes, Milas Bodrum, Alanya Gazipaşa ve Antalya havalimanlarında coronavirüs salgınına karşı alınacak tedbirlerle alakalı hazırlıklarını tamamlandı.

Havaalanı Pandemi Tedbirleri ve Sertifikasyonu Genelgesi’ne uygun şeklide, yolcuların ve havalimanı personellerinin terminal genelinde fiziksel mesafelerini muhafaza etmelerine yardımcı olmak için yönlendirmeler ve işaretlemeler yerleştirildi.

Yolcuların uygun olan her durumda temas etmeden hizmet alabilmesi için hazırlıklar yapıldı. Terminal genelinde sıklıkla alanlar, x-ray cihazları ile yüzeylere düzenli olarak dezenfekte işlemi yapılacak.

Görevlerine uygun olarak bütün personellere eğitim verildi. Bütün havalimanları maskeyle ve gereken durumlarda siperlik, eldiven veya uygun kıyafetlerle hizmet sağlayacak. İlk etapta havaalanlarına yolculuk yapmayacakların girişine izin verilmeyecek ve bütün yolcuların maske takma zorunluluğu olacak.

Açıklamada fikirlerine yer verilen TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Serkan Kaptan, bütün dünyada havacılık sektörünü derinden sarsan coronavirüs salgınına karşı bilim insanlarının, ulusal ve uluslararası otoritelerin tavsiye ettiği tedbirleri tam olarak aldıklarını ifade ederek, şu açıklamada bulundu:

"Bu süreçte önceliğimiz yolcularımızın ve çalışanlarımızın sağlığını korumak oldu. Uçuş kısıtları nedeniyle mart ayından bu yana havalimanlarımız ticari yolcu trafiğine kapandı. Kargo ve vatandaşlarımızı ülkeye geri getiren uçuşlara gerekli önlemleri alarak hizmet vermeye devam ettik. Haziran başında önce iç hatlar ardından da dış hatlar uçuşlarının kademeli olarak başlamasını bekliyoruz. Terminallerimizde, pandemi sertifikasyonu kapsamında öngörülen tedbirleri aldık.

Yurt dışında işlettiğimiz ve uçuşların açıldığı havalimanlarımızdaki deneyimi de kullanarak, yolcularımıza güvenli ve konforlu bir seyahat deneyimi sunmak üzere çalışacağız. Güvenlikten yiyecek-içecek alanlarına, özel yolcu salonlarından yer hizmetlerine ve duty-free’ye kadar havalimanı değer zincirinin her halkasında yer aldığımız için, yolcularımızın her aşamada en yüksek standartta hizmet almasını sağlayabileceğiz. Türkiye’nin bu süreci başarıyla yönetmesini sağlayan Kültür ve Turizm, Ulaştırma ve Sağlık bakanlıklarımıza, DHMİ, SHGM ve havayollarımız başta olmak üzere tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyoruz.”
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal