Taşerona Kadro Son Durum Açıklaması Yapıldı! En Geç Yıl Sonunda Taşeron Kadroya Geçecek!

Taşerona kadro son durum, Taşerona kadro son dakika açıklamalar ve Taşerona kadro ne zaman verilecek? soruları cevabını beklerken bir kaç kriter de haberimizde

28.10.2017-01:53 - (Son Güncelleme: 28.10.2017-16:37)

Taşerona kadro son durum açıklaması yapıldı mı? Geçtiğimiz seneden beri milyonlarca taşeron kamu işçisi kadronun gelip gelmeyeceği konusunda araştırırken, hükümet konu ile alakalı son hazırlıklarını tamamlamak üzere. Taşerona kadro geçtiğimiz seçimler öncesi açıklanmıştı. Peki taşerona kadro verilecek mi?

TAŞERONA KADRO SON DURUM

Taşeroa kadro konusu milyonlarca taşeron olarak çalışan işçiyi kapsamkata iken, temizlik görevlileri, güvenlik görevlileri vs. gibi taşeronlar sabırsızlıkla so dakika gelişmleri takip etmekte. Taşerona kadroda son durum açıklamalarına haber kanallarında şu sıralar ulaşılamamaktayken, tüm taşeron işçiler taşerona kadro son durum aramasını internet üzerinden an an merakla takip edip aramakta. 

TAŞERONA KADRO VERİLECEK Mİ?

Her gün merakla beklenen taşerona kadro son durum konusunda hükümet fişi çekti. En son olarak Başbakan Yardımcısı Bozdağ konu ile alakalı açıklama yapmıştı ve taşerona kadro son durum da son noktaya ulaşıldığını açıkladı ve en geç yıl sonuna kadar çalımaların tamamlanacağını belirtti ve;  Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bozdağ, taşeron işçilere kadro verilmesi konusunda konuştu. Bozdağ; "AK Parti hükümetleri bugüne kadar hangi sözü verdiyse yaptı. Bu konuda hükümetimizin verdiği sözlerden birisidir, programımızda yer almaktadır. Bakanlar Kurulumuzda daha önce defalarca görüşüldü. Bazı konularda ilave çalışma yapılması talimatı verildi ve bu çalışmalarda son noktaya gelindi. İnşallah yeni yıla kadar veya en geç yeni yılın başında bu konuda atılması gereken adım atılacaktır." dedi.

Teknik olarak çalışmaların tamamlandığını açıklayan Maliye Bakanı Naci Ağbal'da aynı durumu açıkladı ve; ortak çalışmaların süregeldiğinden bahsetti. Ağbal taşerna kadro konusunda "Teknik çalışmalar hemen hemen tamam. Şimdi her alternatifin, farklı olabilecek alt detayların ortak bir çözüme dönüştürülmesiyle ilgili çalışmalar yapılacak. Taşeron konusunda Maliye Bakanlığı, Çalışma Bakanlığı olarak çalışıyoruz. Burada önemli olan EKK ve Bakanlar Kurulunda nihai olarak verilecek kararlardır." dedi.

Türk-iş Genel Başkanı Ergün Atalay'ın taşerona kadro son durum açıklaması için de tarih yıl sonunu göstermekte. Açıklamasında "Bakanlık yetkileri çalışmayla ilgili sendikaları çağırsın. Bunun yanında 30 büyük şehirden bir bayan, bir erkek taşeronu çağırsın. Yani sadece bizim sendikaların üstüne bırakmasınlar. 30 büyük şehirden 60 kardeşimizi çağırsınlar, onların da görüşlerini alsınlar. Çünkü onlar yaşıyorlar, onlar çalışıyorlar. Her ne kadar biz onların 4'te 1'inde örgütlü olduğunu ifade ettiğim için bunu özelliklen söylüyorum. Yani olanlarla ve sendiklarla beraber daha sağlam bir çözüm buluruz diye düşünüyorum. İnşallah bununla ilgili yıl sonuna kadar olumlu bir sonuç alırız." diye konuşan başkan da olumlu sonuç beklentisinden bahsetti. 

TAŞERON TORBA TASARI DA

Geçtiğimiz günlerde TBMM'ye sunulan torba tasarıda da taşerona kadro konusu yer aldı. Kamu kurumlarında çalıştırılacak taşeron personel sayısı ile idareler, hizmet türleri, işin yapıldığı yer gibi ücret düzeyini etkileyen unsurların biri, birkaçı veya tamamı dikkate alınarak ihale dökümanında belirlenecek ücret ve benzeri mali ödemelere ilişkin tavanların tespitinde Maliye Bakanlığının uygun görüşü alınacak.

MÜEZZİNOĞLU AÇIKLAMIŞTI

Taşerona kadroyla ilgili konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, “Sıkıntılarını ortadan kaldıracağız” dedi.

İstihdam Nisan-Mayıs’ta daha da yükselecek. Memur emeklisine 2.5 milyar TL ikramiye ödenecek. Taşeron işçiye kadro hızla tamamlanacak.

Hükümetten işsize, taşerona, memur emeklisine müjde geldi. İstihdam seferberliği ile çalışmak isteyenler işe kavuşacak. 20 günde 125 binden fazla kişi iş sahibi olurken, istihdam Nisan ve Mayıs’ta hızla artacak. Taşerona kadro işlemi hızla tamamlanacak. Memur emeklilerine 2.5 milyar lira ikramiye ödenecek.

TAŞERONA KADRO KRİTERLERİ

Performans kriteri

Bütün kamu kurumlarını bağlayacak şekilde her bir iş kolu için performans kriterleri belirlenecek. Örneğin, temizlik işlerinde her bir saatte yerler ıselak olarak silinecek vb. hizmet kalitesini önceleyen kriterler son derece önemlidir. Her bir kamu kurumunda mevcut hizmet alım sözleşmelerinde bulunan kadro sayılarına benzer norm işçi kadroları ihdas edilerek, kamuda istihdam yığılmalarının önüne geçilecektir. Bu önerilerin Hükümetin elini güçlendirecek altın kurallar olarak görülmesi gerekir.

İstihdam süreci

Kamuda hem asıl işler ve hem de yardımcı işlerde çalışan alt işveren (taşeron) işçilerinin özel sözleşmeli personel olarak görevlendirebilmesi için yasal bir düzenleme yapılması gerekiyor.

TBMM’de buna ilişkin yasa çalışmalarının tamamlanması halinde alt işveren (taşeron) işçileri özel sözleşmeli personel olarak aldıkları ücretle beraber aynı işyerinde çalışmaya devam edecekler.
Kamuya geçişte kişinin mesleği ve kamu hizmetini yapabilmesi için gerekli bilgi ve donanıma sahip olup olmadığını belirlemeye yönelik her kurumun hizmet özelliğine göre sınav yapılacak. Ayrıca bu kişilerin güvenlik soruşturmaları da önemli olacak.

- Buna ilişkin yasal düzenlemeden itibaren otuz gün içinde çalışılan idareye yazılı olarak başvurulması,
- Başvuru süresinin bitiminden itibaren üç ay içinde idarenin başvuruyu incelemesi ve şartları taşıyıp taşımadığını tespit etmesi,
- Tespiti izleyen üç ay içinde Merkezi yönetim kapsamındaki kamu idarelerine atanacaklar için Maliye Bakanlığınca pozisyon ve isim vizesi, mahalli idarelerin şirketlerinde istihdam edilecekler için ise İçişleri Bakanlığınca isim vizesinin yapılması,
- Vize işlemi yapılanların bu süreyi izleyen iki ay içinde idarelerince yazılı ve/veya sözlü sınava tabi tutulmaları,
- Yapılan sınavlarda başarılı olanların bir ay içinde vize edilen pozisyonlara atanması gerekmektedir.
İleride bu kapsama giren personel sayısında artış ihtiyacı olduğunda ihale yoluyla hizmet alımı yapmaksızın, personel ihtiyacını kendi bünyesinde özel sözleşmeli personel pozisyonundan karşılayacak.
Çalışmak isteyen kişiler de bu düzenlemeden sonra doğrudan doğruya kamu idarelerine müracaat ederek bu sözleşmeli statü için belirlenen koşullara uygunsa orada çalışabilecek.

 

 

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal