Tasarım Tescili

Kişiler uzun süre emek harcayarak pek çok tasarım oluştururlar. Ve bu tasarımlar tescil edilerek kişilerin sahipliğine verilmesi gerekmektedir. Kolay bir şekilde oluşturulamayan tasarımlar zaman ve emek alır.

10.04.2020-14:25 - (Son Güncelleme: 10.04.2020-14:25) Tasarım Tescili

Tasarım Tescili

Kişiler uzun süre emek harcayarak pek çok tasarım oluştururlar. Ve bu tasarımlar tescil edilerek kişilerin sahipliğine verilmesi gerekmektedir. Kolay bir şekilde oluşturulamayan tasarımlar zaman ve emek alır. Bu yüzden tescil ettirmek kişiler açısından büyük bir avantajdır. Son yıllarda kişilerin emeğine duyulan saygı arttığı için koruma üzerine pek çok kuruluş kurulmuştur.

Tasarım tescilinde önemli konular vardır. Bunlar; tescilli endüstriyel tasarımlarınız varsa bunlar üzerinde yapılan dizayn değişiklikleri için yeniden tasarım başvurusu yapmak gerekir. Bu değişikliklere sahip tasarımların başvurusunun yapılıp yapılmadığı da kontrol edilmelidir. Bu tasarımlar 5 yılda bir yenilenerek toplam 25 yıl koruma durumuna sahiptirler. Bu durumda tescilli tasarımın yenileme sürelerinin kayıtlarını ve yenilendiklerini kontrol etmeniz gerekmektedir. Başka bir tasarım sürecekseniz öncelikle araştırılma yapılması gerekmektedir başka bir şahıs ya da firma bu tasarım tescilini almış mıdır?  Eğer tasarımınız bir yerde varsa ve bunu fark ettiyseniz tasarımın ilanından itibaren 6 ay içinde itiraz edebilmektesinizdir. Her ay düzenli olarak tasarım tescilleri takip edilmelidir.

Tasarım tescili kişileri koruyan bir uygulamadır. Tasarımlarınızın bir başkası tarafından kullanılmaması için ya da sürekli olarak sizin kontrolünüzde olması için takip etmenizde gerekmektedir. Bunun için yardımcı pek çok danışman vardır. Ya da bu işlemi sizde yönetebilirsiniz. Tasarım tescili yapacağınız tasarımın yurt dışına götürülme ihtimali varsa orada da araştırılması yapılmak zorundadır. Ve aynı zamanda tasarımızdaki her değişim yeniden tescil gerektirmeye devam edecektir. Takipleri doğru yapılan bir tasarım sonunda sizin olarak kayıtlara geçecek ve sizde emeğinizin karşılığını almış olacaksınız. Eğer tasarımınızın bir benzeri ortaya konursa iyi bir takip yapıp bunu yakalarsanız 6 ay içinde itiraz ederek sizin tasarımınızın korunmasına yardım etmeye devam edeceksinizdir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal