Tarımda Uzmanlığa 100 Bin Liraya Kadar Hibe Desteği

Tarım, hayvancılık, ormancılık, gıda ve su ürünleri konularında yüksekokul ya da üniversite mezunu olanlara, tarımsal projeleri için 100 bin liraya kadar hibe alabilecek

12.07.2019-09:46 - (Son Güncelleme: 12.07.2019-16:52) Tarımda Uzmanlığa 100 Bin Liraya Kadar Hibe Desteği

Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Kırsal Kalkınmada Uzman Ellerin Desteklenmesine İlişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Bu doğrultuda, 2019-2020 senelerindeki pilot uygulama dahilindeki Amasya, Düzce, İzmir ve Mardin'de kırsal alanda ikamet eden ya da yaşamayı taahhüt eden, tarım, hayvancılık, ormancılık, gıda ve su ürünleri konularında yüksekokul ya da üniversite mezunu olanlar, mahallinde uygulayacakları projelere 100 bin liraya kadar hibe alabilecek.

Hayvansal ve bitkisel ürünler, su ürünleri, yöresel tarım ürünleri, tıbbi ve aromatik bitki üretimiyle bunların işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine ilişkin projeler karar doğrultusunda desteklenecek.

Desteklerin ödenebilmesi için, hibe sözleşmesinin imzalanması ve proje yatırımının tamamlanması gerekecek.

Hibe desteklerinden ylanızca bir defa yararlanılabilecek.

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın söz konusu projelere ilşkin diğer hibe programlarına dahil olanlar, bu karar kapsamındaki desteklerden faydalanamayacak.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağıya kaydırın.



DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal