Tarım ve Ormancılıkta 3 Yıllık Planlama Yapıldı

"Değişim Başlıyor" ana temasını taşıyan 2020-2022 dönemini kapsayan Yeni Ekonomi Programı'ndan (YEP) derlemeye göre, programda, tarım ve orman alanıyla ilgili 6 eylem planı hazırlandı.

01.10.2019-11:56 - (Son Güncelleme: 01.10.2019-11:48)

"Değişim Başlıyor" ana temasını taşıyan 2020-2022 dönemini kapsayan Yeni Ekonomi Programı'ndan (YEP) derlemeye göre, programda, tarım ve orman alanıyla ilgili 6 eylem planı hazırlandı.

Tarım ve Orman Bakanlığı hakimiyetinde ormanların sürdürülebilir yapısı korunarak ekonomik, ekolojik, sosyo-kültürel katma değeri yükselecek, kıymetli ağaç tür ve miktarında artış için Endüstriyel Plantasyon Ana Planı yapılacak.

Su ürünlerine yönelik yeni üretim alanları çevresel faktörler göz önünde bulundurularak tespit edilecek ve izinleri önceden alınarak yatırıma hazır hale getirilecek. Su ürünlerinin ihracatında sektörle birlikte hedef pazarlara yönelik çalışmalar yapılarak ihracat ve ürün çeşitliliği artırılacak. Su ürünlerinde geçen yıl yaklaşık 1 milyar dolarlık ihracat yapılmıştı.

"Değişim Başlıyor" projesine göre yeni tarımsal destekleme modeli ile üretim ve verimde artış sağlanacağı da öngörülüyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal