Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli: Kurban Bayramı'nda 4,7 Milyon Hayvan Kesim İçin Hazır Bekliyor

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Kurban Bayramı'yla alakalı "1,2 milyon büyükbaş 3,5 milyon da küçükbaş hayvan kesim için hazır bekliyor. Vatandaşlarımızın dini vecibelerini yerine getirmeleri konusunda herhangi bir endişeleri olmasın." açıklamasında bulundu.

22.06.2020-09:11 - (Son Güncelleme: 22.06.2020-09:04) Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli: Kurban Bayramı'nda 4,7 Milyon Hayvan Kesim İçin Hazır Bekliyor
Bakan Pakdemirli, farklı ziyaretler yapmak üzere gittiği Çankırı'da Çerkeş ilçesinde olan hayvan pazarına gitti.

Burada Vali Abdullah Ayaz, AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, AK Parti Çankırı Milletvekili Salim Çivitcioğlu ile kurum müdürleri aracılığıyla karşılanan Bakan Pakdemirli, yapımı devam eden hayvan pazarında dolaşarak Belediye Başkanı Hasan Sopacı'dan bilgi aldı.

Bakan Pakdemirli, orada yaptığı açıklamasında, Kurban Bayramı öncesi kurbanlıklar hususunda vatandaşların kaygılanmaması gerektiğini dile getirdi.

Vatandaşların dini görevlerini yerine getirmeleri hususunda eksik olmadığını ifade eden Bakan Pakdemirli, "1,2 milyon büyükbaş 3,5 milyon da küçükbaş hayvan kesim için hazır bekliyor. Geçen yıl da aşağı yukarı 800 bin büyükbaş kesildi 2,7 milyon da küçükbaş kesildi. Yani her yıl aşağı yukarı yüzde 50 daha fazlasını sektör hazır ediyor. Bu konuda vatandaşlarımızın dini vecibelerini yerine getirmeleri konusunda herhangi bir endişeleri olmasın." şeklinde konuştu.

Coronavirüs salgını sebebiyle hayvan pazarlarında ve kesim alanlarında gereken tedbirlerin alındığının altını çizen Bakan Pakdemirli, şu ifadeleri kullandı:

"Gelenek gereği hayvan pazarında tokalaşma oluyordu. Artık bu sene içinde bulunduğumuz ve hala devam eden pandemiden dolayı da bu tokalaşmalar olmayacak. Mümkün mertebe sosyal mesafelerle bu işler halledilecek. Maskesiz asla hayvan pazarlarına girilmeyecek. El dezenfeksiyonu ve ateş ölçümleri yapılacak. Satış yerinin etrafları sınırlandırılacak, hayvan satış yerlerinde uygun giriş ve çıkış kapıları oluşturulacak."

Kulak küpesi, hayvan pasaportu, veteriner sağlık raporu ile nakil belgesine sahip olmayan hayvanların asla hayvan satış alanlarına, kurbanlık satış alanlarına alınmayacağının altını çizen Bakan Pakdemirli, "Çadırlar arası mesafe en az 2 metre olacak. Hayvan belgeleri 'Haysag' uygulamasından sorgulandıktan sonra hayvanın alım satım işlemleri gerçekleşecek. Bu sene her yıl olduğu gibi zaten hijyen tedbirlerini maksimum seviyede uyguluyorduk ama covide özel bazı ekstra tedbirler aldık. İnşallah vatandaşlarımız dini vecibelerine istedikleri şekilde, istedikleri konforda yerine getirebilecekler." ifadelerini kullandı.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal