Tarım Diyarı Hatay Çelik İhracatında Sanayi Şehirlerini Geride Bıraktı

Türkiye'de turunçgil, pamuk, zeytin ve bazı meyve sebzelerin üretiminde ilk sıralarda yer alan Hatay, geçtiğimiz sene 2018'e kıyasla çelik ihracatını yüzde 1,27 çoğaltarak 1 milyar 658 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdi.

31.01.2020-14:21 - (Son Güncelleme: 31.01.2020-14:18) Tarım Diyarı Hatay Çelik İhracatında Sanayi Şehirlerini Geride Bıraktı

Bereketli Amik Ovası'nda yetiştirilen tarımsal ürünleriyle tanınan Hatay, Türkiye'nin çelik dış satımında da isminden konuşturuyor

Geçen yıl İstanbul'un peşinden çelik dış satımında 1 milyar 658 milyon 83 bin dolarla ikinci sırada yer alan Hatay, 2018'e nazaran çelik ihracatını yüzde 1,27 artırarak bu alanda Ankara, İzmir, Bursa ve Kocaeli gibi şehirlerin iki katından çok döviz girdisi edindi.

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, Hatay'ın Türkiye'nin önemli tarım ve ticaret şehirlerinden biri olduğunu belirtti.

Bölgenin "lokomotif" sektörlerinden demir çelik sanayisinin sağladığı katma değerin ehemmiyetine değinen Yılmaz, şöyle ifade etti:

"Hatay, İskenderun bölgesinde demir çelik sektöründe faaliyet gösteren firmalarımız, ham çelik üretiminde önemli başarılar göstermiştir. Ayrıca yassı çelik üretiminde Hatay'ı Türkiye genelinde ilk sıraya taşımıştır. Önümüzdeki günlerde de İskenderun 2. Organize Sanayi Bölgesi yatırımlarının tamamlanmasının ardından sektörün güçleneceği, üretim, istihdam ve ihracat kapasitesinin artacağı da tahmin edilmektedir. Bölgemizin, yapılacak yeni yatırımlarla daha da gelişeceğine, yerli ve milli üretime katkı sağlayacağına ve ülkemizin uluslararası alandaki rekabet gücünü artıracağına inanıyoruz."

Yılmaz, oda olarak daima bölgeye değer ekleyeğine,yarar sağlayacağına inandıkları projeleri araştırdıklarını ve bunların gerçekleştirilmesi için çalışmaları olduğunu belirtti.

Son Dakika Haberleri için aşağıya kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal