Tanzim Satışı Etkisini Gösterdi; Marketlerde Yarı Yarıya İndi

İstanbul ve Ankara’daki zincir marketlerde fiyatlar yüzde 50 düşerek neredeyse tanzimle aynı rakamlara kadar indi. Bazı marketler, domates, biber, patlıcan, patates ve kuru soğan satışlarını tanzimde olduğu gibi 2 kg sınırı getirdi.

13.02.2019-09:01 - (Son Güncelleme: 13.02.2019-16:26) Tanzim Satışı Etkisini Gösterdi; Marketlerde Yarı Yarıya İndi

Son zamanlarda sebze ve meyvedeki uçuk fiyatları indirmek için uygulamaya konulan tanzim satış yerleri üzerinden 2 gün geçmeden etkisini göstermeye başladı. İstanbul ve Ankara’daki zincir marketlerde fiyatlar yüzde 50 düşerek neredeyse tanzimle aynı rakamlara kadar indi. Bazı marketler, domates, biber, patlıcan, patates ve kuru soğan satışlarını tanzimde olduğu gibi 2 kg sınırı getirdi.

VATANDAŞIN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ

Kamunun mahalli idareler aracılığıyla piyasaya bir aktör olarak girmesinin bu neticede etkili olması mutfak masraflarını indirdiği için vatandaşın yüzünü güldürdü. Son zamandır fahiş fiyatlar yüzünden vatandaş için çileye dönüşen gıda fiyatları bir günde etkisini hissettirdi.

ARTIK HEPSİ BİRER TANZİM

Türkiye’nin en bilinen beş market zincirindeki sebze ve meyve fiyatlarını yerinde takip edildi. İki günde tanzim satış yerlerindeki fiyatlarla satışa başlayan zincir marketlerin hemen hemen hepsi birer tanzim gibi vatandaşa ürünü ucuzdan vermeye başladı İstanbul ve Ankara’da pazartesi gnü başlayan tanzim satış yerlerindeki soğan ve patatesin kilosu 2 liradan; biber, domates, salatalık ve patlıcan ise kilosu 3 liradan satılıyor.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal