Tanı Kitlerinin İthalatında 'Uygunluk Yazısı' Koşulu

Tıbbi tanı kitlerinin dış satımında, gümrük idarelerince, Türkiye İlaç ile Tıbbi Cihaz Kurumunun fiziksel ya da elektronik ortamda hazırlanacağı uygunluk yazısı istenecek.

02.04.2020-08:42 - (Son Güncelleme: 02.04.2020-10:20) Tanı Kitlerinin İthalatında 'Uygunluk Yazısı' Koşulu

Tıbbi tanı kitlerinin dış satımında, gümrük idarelerince, Türkiye İlaç ile Tıbbi Cihaz Kurumunun fiziksel ya da elektronik ortamda hazırlanacağı uygunluk yazısı istenecek.

Ticaret Bakanlığının Tıbbi Tanı Kitlerinin İthaline İlişkin Tebliğ'i Resmi Gazete'de yayımlanarak uygumaya girdi.

Tebliğle tespit edilen tıbbi tanı kitlerinin ithalatında düzenleme yapıldı.

Buna bakıkldığında, tebliğle ifade edilen tıbbi tanı kitlerinin insanlar için kullanılan çeşitlerinde, Serbest Dolaşıma Giriş Rejimi veya Geçici İthalat Rejimi ile ilgiligümrük beyannamelerinin tescilinde, gümrük idarelerince, Türkiye İlaç ile Tıbbi Cihaz Kurumunun fiziksel veya elektronik ortamda hazırlayacağı uygunluk yazısı aranacak.

Konu olan tanı kitleri, ilgili gümrük tarife pozisyonunda, "Bir mesnet üzerinde bulunan laboratuvarlarda veya teşhiste kullanılan reaktifler, bir mesnet üzerinde olsun olmasın laboratuvarlarda veya teşhiste kullanılan müstahzar reaktifler, standart maddeleri" ile "Dozlandırılmış veya perakende satışa uygun şekilde ambalajlanmış/hazırlanmış bağışıklık ürünleri" olarak nanlatıldı.

Sağlık Bakanlığı aracılığıyla yetkilendirilen işletmeler için bu kararlar uygulanmayacak.

Tıbbi Cihazların İthalat Denetimi Tebliği boyutunda yapılacak başvurular, bu tebliğde bulunan eşya için uygunluk yazısı alındıktan sonra olacak.

Tebliğden önce tescil edilmiş beyannamelere, getirilen bu kararlar uygulanmayacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal