Taksi Plakalarına 400 Bin TL'lik Zam

Yolcu taşıma uygulaması Uber'in İstanbul'da minibüs faaliyetlerini durduğu açıklaması ve taksi metre ücretlerindeki fiyat artışı, taksi plaka fiyatlarına 400 bin TL'lik zam olarak yansıdı. Kararın ardından İstanbul çapındaki taksi plaka fiyatları 1 milyon 650 bin TL'ye kadar çıktı

12.06.2019-12:51 - (Son Güncelleme: 12.06.2019-11:39) Taksi Plakalarına 400 Bin TL'lik Zam

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Mayıs ayının son haftasında İstanbul Esnaf ve Sanatkarları ile yaptığı görüşmede ÖTV indiriminin uzatılması hakkındaki açıklaması, taksimetre ücretlerinde beklenen tarife artışı ve Uber'in İstanbul'da minibüs faaliyetlerini durdurması hiç şüphesiz taksici esnafını sevindirdi.

Özellikle Uber ile uzun zamandır devam eden gerginlik ve uygulamanın çok sayıda vatandaş tarafından kullanılması sebebiyle bir zamanlar 2 milyon bandına kadar çıktığı görülen taksi plaka fiyatları 1 milyon 250 bin TL seviyesine kadar gerilemişti.

400 BİN TL YÜKSELDİ  

Yeni Şafak'ın haberine göre, Mayıs ayının son haftasında taksiciler lehine başlayan olumlu plaka fiyatlarını tekrardan yükselişe geçerek son 15 gün içerisinde 1 milyon 650 bin TL seviyesine kadar çıktı.

İstanbul Taksiciler Odası Başkanı Eyüp Aksu, Uber’in korsan taşımacılığın durdurulması ve taksimetre ücretlerinde beklenen fiyat artışının plaka değerlerini tekrardan 1 milyon 650 bin lira seviyesine yükselttiğini belirtti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağıya kaydırın.



DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal