Suudi Arabistan Petrol Üretimine Kısmen Başlayabilir

Suudi Arabistan'ın ulusal petrol şirketi Saudi Aramco, saldırı sonrası kesintiye uğrayan petrol üretiminin yaklaşık üçte birini, pazartesi sonuna kadar yeniden başlatabileceği belirtildi.

16.09.2019-09:27 - (Son Güncelleme: 16.09.2019-09:25)

ABD’nin önde gelen gazetelerinden Wall Street Journal'a yansıyan bilgilere göre, Suudi Arabistan yetkilileri, Saudi Aramco'nun, hafta sonu yapılan saldırı sonrası kesinti yaşanan petrol üretiminin bir kısmını tesis edebileceklerini, ancak tam üretime geçmenin haftalar sürebileceğini duyurdu.

Yetkililer, saldırıların günlük 5,7 milyon varil üretimi kesintiye uğrattığını, küresel arzın yüzde 5’ine tekabül eden bu oranın da dünya petrol piyasalarını etkileyebileceğini bildirdi.

"TAM KAPASİTEYLE ÜRETİM HAFTALAR ALABİLİR"

Saudi Aramco’nun Üst Yöneticisi (CEO) Amin Nasser, üretimi tekrar tesis etmek için çalışmaların başladığını belirterek, tesislerdeki zarara aşina yetkililer ise tekrar tam kapasiteyle üretimin haftalar alabileceği noktasında uyardı.

Batı başkentleri tarafından gerekirse acil durum stoklarını kullanmaya hazır oldukları duyurulurken, Suudi yetkililerin de kısa vadeli tedarik ihtiyaçlarını karşılamak için depoladıkları ekstra petrollerini piyasaya sunmayı değerlendirdikleri aktarıldı.

Piyasalar, en son Irak’ın 1990’da Kuveyt’i işgal etmesinin ardından yapılan askeri müdahale sonucu günde 4 milyon varil üretim kaybı yaşamıştı.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal