Süt Üreticilerinden Yem Sanayicilerine 'Zam' Tepkisi

Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Keskin, yem sanayicilerinin son zamanlarda yaptıkları zamların hayvancılığın devam edilebilirliğine ciddi anlamda zarar verdiğini dile getirdi.

09.04.2020-11:54 - (Son Güncelleme: 09.04.2020-11:44) Süt Üreticilerinden Yem Sanayicilerine 'Zam' Tepkisi

Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Keskin, yem sanayicilerinin son zamanlarda yaptıkları zamların hayvancılığın devam edilebilirliğine ciddi anlamda zarar verdiğini dile getirdi.

Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Tevfik Keskin'in açıklamasında, bütün dünyayı tesiri altına alan covid-19 salgınıyla mücadelede tarımsal üretimin, gıda ve tedarik zincirinin sürmesinin insan sağlığı için mühim olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başlattığı "Milli Dayanışma Kampanyası" ile herkesin dayanışma içinde olduğuna işaret eden Keskin, üreticilerin de güçlerince sorumluluk üstlenerek ellerini taşın altına koyduklarını dile getirdi.

Keskin, bu süreçte yeme zam yapıldığını ifade ederek şu açıklamada bulundu:

"Maalesef Türk yem sanayicisi içinde bulunduğumuz bu zor günleri fırsata çevirip, yemde son zamanlarda zam üstüne zam yapmaya başladı. Tüm dünyada ülkeler arasında hiçbir ticari kaygı olmadan yardımlaşma sağlanırken sizler nasıl karlılığınızı düşünüp bu zamları yapabiliyorsunuz? Ülkemiz için elzem olan tarımsal üretimin devam etmesi, kesintiye uğramaması için elinizi taşın altına koyup üreticiye destek olacağınıza yem fiyatlarında yaptığınız bu zamlar inanılır gibi değil."

"ÜRETİMİ BALTALIYORSUNUZ"

Yeme yapılan zamların hayvancılığın devam edilebilirliğine ciddi anlamda zarar verdiğinin altını çizen Keskin'in açıklamarı şu ifadelerle devam etti:

"Bu üreticiler, üretim yapabilmek için hayvanlarını beslemek zorunda. Vatandaşlarımız sağlıklı beslenebildiği ve gıda ürünlerine ulaşılabildiği sürece toplumumuzda sağlıktan söz etmek mümkündür. 'Tez zamanda atlatalım, mücadele edelim, biz bize yetelim.' derken, yaptığınız zamlarla ülkemin üretimini baltalıyorsunuz. Bu zamların derhal iptal edilmesini üreticilerim ve Türk milleti adına talep ediyorum."

"Yem sanayicileri kar marjını düşünmek yerine ülke ve üreticiler için bir şey yapmalı." ifadesini kullanan Keskin, üreticiye taksitle vade farksız yem verilmesini talep etti. Keskin, yem sanayicilerinin de üstlerine düşeni yapmaları gerektiğini dile getirdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal