Süs Bitkileri Sektörünün Hedefi 40 Milyar Dolarlık Dünya Pazarı

Süs Bitkileri Üreticileri Alt Birliği Başkanı Ahmet Dündar, "Yılda ortalama 5,5-6 milyar liralık üretim gerçekleştiren üreticilerimizin, 40 milyar doları bulan dünya pazarından çok daha fazla pay alması için çalışıyoruz." diye konuştu.

30.03.2020-10:56 - (Son Güncelleme: 30.03.2020-10:48) Süs Bitkileri Sektörünün Hedefi 40 Milyar Dolarlık Dünya Pazarı
Süs Bitkileri Üreticileri Alt Birliği Başkanı Ahmet Dündar, "Yılda ortalama 5,5-6 milyar liralık üretim gerçekleştiren üreticilerimizin, 40 milyar doları bulan dünya pazarından çok daha fazla pay alması için çalışıyoruz." diye konuştu.

Süs Bitkileri Üreticileri Alt Birliği (SÜSBİR) Başkanı Ahmet Dündar, "Yılda ortalama 5,5-6 milyar liralık üretim gerçekleştiren üreticilerimizin, 40 milyar doları bulan dünya pazarından çok daha fazla pay alması için çalışıyoruz." dedi.

SÜSBİR'den gelen açıklamaya bakıldığında, geçtiğimiz sene 52,5 milyon metrekare alanda toplam 1 milyar 718 milyon adet kesme çiçek, iç ile dış mekan süs bitkisi ve çiçek soğanı üretimi yapan sektör, 2019 yılını 80,4 milyon dolar ihracata karşılık 43 milyon dolar ithalatla kapattı.

Doğrudan 100 bin, dolaylı yol ile 500 bin kişiye istihdam sunan sektör, 2020 yılında hem Türkiye'nin ekolojik ve lojistik avantajlarından hem de kasım ayındaki The Flower and Plant Show fuarındaki fırsatlardan faydalanarak neredeyse 40 milyar dolar olan dünya süs bitkileri pazarındaki yerini ve ticaretini büyütmeyi hedefliyor.

Açıklamada fikirlerine yer verilen SÜSBİR Başkanı Dündar, üreticiler olarak 12-14 Kasım'da Tüyap Beylikdüzü'nde 12'ncisi gerçekleştirlecek The Flower and Plant Show Fuarı'na hazırlandıklarını ifade etti.

Tarsus Turkey tarafından SÜSBİR iş birliğiyle hazırlanan fuarın, sektörlerinin olan pazarlarda yeni satış kanallarına ulaşması ve 2020 yılı hedef pazarlarda genişlemesi yönünde ciddi bir katma değer temin edeceğini idfade eden Dündar, şu ifadeleri kullandı:

"Yılda ortalama 5,5-6 milyar liralık üretim gerçekleştiren üreticilerimizin, 40 milyar doları bulan dünya pazarından çok daha fazla pay alması için çalışıyoruz. Birlik olarak üretim ve pazarlama konusunda üyelerimizin önünü açmak adımlar atıyoruz. Bunlardan birisi de bu yıl 12'incisi düzenlenecek olan The Flower and Plant Show Fuarı. Bu fuar, sektörün istikrarlı büyümesinde en önemli uluslararası adreslerden birisi."
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal