Standard&Poor's: Kredi Notunun Düşmesi Seçimlerle İlgili Değil

Standard&Poor's'un kıdemli Direktörü Frank Gill, Türkiye'nin kredi notunu indirme kararının 24 Haziran tarihinde yapılacak genel seçimle alakası olmadığını açıkladı.

02.05.2018-19:58 - (Son Güncelleme: 02.05.2018-19:54) Standard&Poor's: Kredi Notunun Düşmesi Seçimlerle İlgili Değil

Uluslararası Kredi Derecelendirme Kuruluşu Standard&Poor's'un kıdemli Direktörü Frank Gill kredi notu indirimine ilişkin Bloomberg HT'ye açıklama yaptı. Direktör Gill, "Bizim basın açıklamamızda atıfta bulunduğumuz üzere emeklilere yapılacak ödemeler ve vergi affı gibi ek mali genişleme uygulamaları tüketimi daha da arttıracak"  ifadelerini kullandı.

Türkiye ekonomisinde ana itici gücün tüketim olduğunu vurgulayan Frank Gill, "Yüksek tutarlı kamu yatırımları yanında bu iki faktör (emekli ikramiyeleri ve vergi affı) aşırı ısınmanın kaynağı ve bu endişe kaynağı" şeklinde konuştu.

Merkez Bankası'nın para politikası stratejisine dair açıklama yapan Frank Gill, bu konuda yapıcı bir görüşe sahip olduklarını ifade etti.

TCMB'nin tek faiz oranı çerçevesinden çıkmasının müspet bir gelişme olduğunu bildiren S&P'nin kıdemli direktörü Gill, "Biz bunun ümit vaat ettiğini düşünüyoruz, ancak henüz uygulamaya konmuş değil" diye konuştu.

Direktör Gill, "(TCMB) Bağımsız bir kurum olarak üzerindeki baskı ve volatil TL baz alındığında uygun parasal önlemleri alması zor görünüyor"  ifadelerine yer verdi.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal