S&P, Türkiye'nin Kredi Notunu Düşürdü

Türkiye'de yaşanan ekonomik iyileşme, kredi derecelendirme kurumları tarafından örselenmek isteniyor, S&P Global şirketi Türkiye'nin kredi notunu açıkladı

23.01.2021-00:57 - (Son Güncelleme: 23.01.2021-00:57) S&P, Türkiye'nin Kredi Notunu Düşürdü

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P Global Ratings,  Türkiye'nin yabancı para cinsinden uzun vadeli kredi notunu yatırım yapılabilir seviyenin dört kademe altında "B+" olarak teyit etti. Ayrıca kurum, not görünümünü durağan olarak açıkladı.

'MOODY'S DE İNDİRMİŞTİ'

Bir başka kredi derecelendirme kuruluşu olan Moody's Investors Service de, Türkiye'de dış kırılganlıkların yanı sıra mali tablolarda aşınma ve kurumsal zorluk olduğunu öne sürerekülkemizin kredi notunu B1'den B2'ye indirmişti.

Kuruluş Türkiye'nin not görünümünü ise, mali ölçümlerin beklenenden daha hızlı kötüleşebileceğini kaydederek negatifte bırakmıştı.

'CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN TEPKİ GÖSTERMİŞTİ'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 12 Eylül 2020 tarihinde yaptığı konuşmasında kredi derecelendirme kurumlarına tepki göstererek, şu anda Türkiye ekonomide pik yapıyor, dibe değil tavana. Onlar da kalkmışlar bizim şimdi puanımızı tekrar düşürme yoluna gidiyorlar. Ne yaparsanız yapın. Bu puanlamalarınızın kıymeti harbiyesi yok' demişti.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal