Sözleşmeli Öğretmenlik

Sözleşmeli Öğretmenlik Pedegojik formasyon: Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan sözleşmeli öğretmenler için başvuru şartları şu şekilde;

30.04.2018-18:18 - (Son Güncelleme: 30.04.2018-18:15) Sözleşmeli Öğretmenlik

Sözleşmeli olarak öğretmenlik ataması bekleyen öğretmen adaylarının sahip olması gereken şartlar,Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olarak resmi eğitim birimlerimde 2017-2018 eğitim ve öğretim yılında ek ders ücreti karşılığında görevde bulunmuş ve emeklilik, malullük, yaşlılık gibi gelirinin olmaması gerekiyor.

Aranan şartlar arasında ayrıca ek ders ücreti karşılığı yapılan görevlerden kaynaklanan primlerin başvurunun yapılacağı tarihte son gün baz alınarak minimum 540 gün sigorta primlerinin ödenmiş olması ve mezun olunan üniversitelerin, Bakanlığın öğretmenliğe atanacakların tespitine ilişkin kararına göre atama yapılacak alana uygun olması gibi kriterler bulunuyor.

PEDEGOJİK FORMASYON

Ayrıca Eğitim fakültelerinden mezun adayların ihtiyacı karşılamadığı bölümlere atamaları yapılacaklar dışında, Ortaöğretim alan öğretmen adayları tezsiz yüksek lisans yapmaları veya pedagojik formasyon eğitimini tamamlayarak pedagojik formasyon sertifika programından herhangi birini almış olmaları gerekiyor. Yurt dışındaki üniversitelerden mezun olan adayların, YÖK Başkanlığınca diplomalarının ve pedagojik formasyon sertifikalarının denkliğinin alınması gerekmektedir. Adaylarda, KPSS de  KPSSP10 ve KPSSP121-KPSSP120 puan türlerinde 50 puan ve üzerinde almış olmak şartı aranmaktadır. Başvuru yapacak adayların daha önce herhangi bir ceza almamış olması ve sözleşmeli öğretmen oldukları dönemde sözleşmeleri feshedilenlerin, yapılacak başvurunun son günü baz alınarak bir yıllık bekleme sürecini doldurmuş olması ayrıca kriterler arasında yer alıyor. Başvuru takipleri, atamanın yapılacağı alan ve kontenjanlar, sözlü sınav ile ilgili duyurular, atama takvimi gibi bilgiler Milli Eğitim Bakanlığının internet sitesinde yer alacaktır.

Sözleşmeli öğretmenliğe yapılan atamalar sonrasında boş kalan pozisyonlar için, KPSS sonuçları baz alınarak aynı işleyişle atama yapılacaktır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal