Son Dakika: Merkez Bankası Faiz Kararı İç Piyasanın Tepkisi

Merkez Bankası, politika faizi ve faiz koridorunda herhangi bir değişiklik yapmazken, geç likidite penceresi faizini 75 baz puan artırdı.

25.04.2018-14:11 - (Son Güncelleme: 25.04.2018-14:21) Son Dakika: Merkez Bankası Faiz Kararı İç Piyasanın Tepkisi

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) yılın 3'üncü toplantısını gerçekleştirdi ve faiz oranı ile ilgili kararlar aldı

Politika faizi ve faiz koridorunda herhangi bir değişikliğe gitmeyen Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), geç likidite penceresi faizini 75 baz puan artırarak yüzde 13.50 seviyesine çıkardı.

İç piyasanın faiz artırımına tepkisi ne oldu

Merkez Bankası'nın faiz kararı öncesi 4.0595 seviyesine kadar inen dolar/TL, kararın açıklanmasından hemen önce 4.0830 seviyesindeydi. Kur, faiz kararının açıklanması sonrası, düşününü hızlandırdı. Dolar/TL, ilk tepki olarak 4.0335 seviyesine kadar geriledi.

Küresel piyasalarda dolar, Amerika Birleşik Devletleri’nin 10 yıl vadeli Hazine tahvil getirisinin yüzde 3'ü aşarak 2014 başlarından bu yana en yüksek seviyeyi görmesinden ötürü dün gördüğü dört ayın zirvesine yaklaştı fakat Dolar endeksi 91.016'ya kadar yükselerek 12 Ocak'tan bu yana en yüksek seviyeye çıkmasının hemen akabinde geri çekildi ve 90.844 seviyelerine indi.

Dolar Amerika Birleşik Devletleri ile Çin arasındaki dış ticaret politikası kaynaklı gerilimin hafiflemesinin ardından yatırımcıların doları destekleyen temel göstergelere, yani Amerika Birleşik Devletleri’nin Hazine tahvil getirilerindeki artışa odaklanmasına dayanarak geçen haftanın son günlerinden bu yana değer kazandığı gözleniyor.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal