Asgari Ücret Toplantısı Ne Zaman?

İşçi, işveren ve devlet temsilcilerinin yer aldığı Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2021 yılında uygulamaya konacak asgari ücreti düzenleme çalışmaları çerçevesinde ilk toplantısı 4 Aralık tarihinde gerçekleştirilecek.

26.11.2020-14:48 - (Son Güncelleme: 26.11.2020-16:10) Asgari Ücret Toplantısı Ne Zaman?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Asgari Ücret Tespit Komisyonunun birinci toplantısı için işçi ile işveren temsilcileriyle fikir alışverişi yaptıklarını dile getirdi.

Komisyonun 2021 yılında uygulamaya konacak asgari ücreti düzenlemek için ilk toplantısını 4 Aralık tarihinde yapacağını bildiren Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, şu ifadeleri kullandı:

"Sürecin şimdiden tüm kesimlere hayırlı olmasını diliyorum. Bu yıl asgari ücretin, tüm tarafların uzlaşısı ile tespit edilmesini temenni ediyorum."

ASGARİ ÜCRET BELİRLEME SÜRECİ

Asgari ücreti, yasa gereği beşer işçi, işveren ve devlet temsilcisi olarak toplamda 15 kişinin yer aldığı Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından belirleniyor. Bu komisyonda, işvereni Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK), işçileri de en çok mensuba sahip konfederasyon olduğu için Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu temsil ediyor.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk'un başkanlığı ile, Bakanlık binasında yapılacak birinci toplantının akabinden komisyon, işçi ile işverenin ev sahipliğinde de teker teker bir araya geliniyor. Komisyon, en sonuncu toplantısını tekrar Bakanlık'ta gerçekleştiriyor.

Bakanlığın seçtiği mensuplardan birinin başkanlık yaptığı komisyon, minimum on üyenin katılımı ile toplanarak oy çokluğuyla karar alınıyor. Oyların eşit olması durumunda başkanın yer aldığı tarafın çoğunluk olduğu kabul ediliyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal